A közbiztonsági hónap zárása

2019.06.13. 11:30

Tizenöt szakember, akinek hálás a város

A közbiztonsági hónap lezárásaként a programban való eredményes részvételt, és az egész éves kitűnő munkát köszönte meg és jutalmazta tegnap Cserna Gábor.

Tóth Alexandra

A népszerű programsorozat lezárásaként értékes tárgyjutalomban részesültek, elismerést és dicsérő oklevelet kaptak azok a szakemberek, akik a közbiztonságot érintő bármely területen dolgoznak, vagy akár önkéntesként végeztek kiváló, példaértékű és pótolhatatlan szolgálatot a köz javára.

Ők voltak azok, akik a közbiztonsági hónap alatt és egész éves munkájukkal bizonyítottak – csoportkép a díjátadó után
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Cserna Gábor azt mondta, a lakosságot talán leginkább foglalkoztató témában jeleskedett az a 15 meghívott, akinek a díjátadóval egybekötött állófogadáson gratulálhatott. Hozzátette, hogy a 9 éves múltra visszatekintő közbiztonsági programsorozatot Dunaújváros MJV önkormányzata saját költségvetéséből támogatja, hiszen a városvezetés számára fontos, hogy a lakosság mennyire érzi magát védve, kell-e féltenie otthonát, vagyonát, szeretteit és saját biztonságát. Az egy hónapos programok pontosan azt a célt szolgálják, hogy a civileket közelebb hozzák ehhez a kulcsfontosságú témához, és hogy valamennyi korosztályt megismertessenek a szektorban dolgozók mindennapjaival.

A számos rendezvény közül kiemelte a nagy múltú és igen népszerű lépcsőfutást, amelyen a katasztrófavédelem dolgozói jeleskednek minden évben, az egész várost érintő rendvédelmi felvonulást, az elsősegélynyújtó- és katasztrófavédelmi vetélkedőt. A 15 díjazott közül ketten szolgálatteljesítés miatt sajnos nem tudtak részt venni az esemény, ők később kapják meg a jutalmukat. A polgármester hozzátette, ez is bizonyítja, hogy hivatásuk egész embert kíván, fontos, halaszthatatlan és nélkülözhetetlen.

 

A gratulációk és a díjátadás után egy állófogadás következett, Udvardi Sándor, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke mondott pohárköszöntőt. Megköszönte a jelenlévők munkáját és elmondta, hogy nekik és kollégáiknak köszönhetően a statisztikai adatok is azt mutatják, városunkban csökkenő tendenciát mutatnak a bűnözési adatok. A rendezvénysorozattal sikerült megszólítani a laikusokat az óvodásoktól egészen a nyugdíjasokig.

Ebben az évben ők részesülhettek polgármesteri elismerésben

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről az elismerést Szűcs Iván címzetes rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrörs részéről Kulcsár Attila címzetes rend­őr törzs­zászlós vizsgáló, a Fe­jér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Kirendeltségének részéről Bégányi Renáta tűzoltó alezredes, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet részéről Kakstéder László büntetés-végrehajtási főtörzsőrmester, kutyavezető, a Dunaújvárosi Mentőállomás részéről Kiss Krisztián mentőtiszt, a polgárőrségek részéről Oláh János, Boda Károly, Zsebők Dániel és Kovácsik Lajos, a VÉD-SZ Kft. részéről Tóth György tűzvédelmi vezető, Dunaújvárosi Honvéd Klub Civiltársaság részéről Pesti János nyugállományú honv. zászlós, a bűnmegelőzésért, illetve közbiztonságért végzett tevékenységének elismeréséért pedig Hujber Gyula rendészeti vezető, Czere-Ambrus Mária, a Találj haza rehabilitációs alapítvány vezetője, Rohonczi István művész, a SZIG pedagógusa, Ludányi Géza, a DSZC Dunaferr pedagógusa vehette át a dicsérő oklevelet és a tárgyjutalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában