vidám műsorral

2019.06.24. 08:00

Lezárták az évet a Szabó Magdában

Az oktatási intézmény ebben a tanévben már a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményeként működött, és egyházi iskolaként az első alkalom, hogy áldást kértek a nyári szünetet megkezdő kisdiákokra.

Balla Tibor

Hogy miben tér el egy ilyen iskola tanévzárója a jól ismert többitől? Látszólag nem sokban. Ugyanúgy eléneklik a Himnuszt és a Szózatot, mint más iskolákban, ugyanúgy beszédet mond az igazgató értékelve az évet, megköszönve a munkát a kollégáinak, a szülőknek és a háttérszemélyzetnek, ugyanúgy jutalmat kapnak a kiemelkedően teljesítő kisdiákok, a többi iskolához hasonlóan párás szemmel búcsúznak a nyugállományba vonuló kollégáktól, és náluk is vidám műsorral kedveskednek a nebulók az évzárón.

Műsorral készültek a nebulók az évzáróra
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A különbség leginkább abban érhető tetten már az elején, hogy Farkas Márta tag­intézmény-vezető eképpen köszöntötte az összegyűlteket: „Áldás békesség!”, a válasz pedig úgy hangzott: „Istené a dicsőség!”. No meg az, hogy Kovács Henrietta Judit református lelkész, miután idézett Mózes 2. könyvéből, igyekezett lelki útravalót adni az első évben az iskolában tanuló 161 gyermeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában