orvosolták a hibát

2019.06.13. 09:00

Áramszünet volt este a belvárosban

Kellemetlen élményben volt részük azoknak az áramhasználóknak (vagyis: gyakorlatilag mindenkinek), akik kedden este a belvárosban, a Kallós Dezső út és az Eszperantó út közötti területen voltak.

Pekarek János

Ugyanis váratlan áramszünet lépett fel, olvasóink jelzése szerint több helyen még az utcai közvilágítás sem működött, és a lakásokban is áramszünet volt. Érdeklődésünkre a áramszolgáltató E.ON Hungária Zrt. a következő tájékoztatást adta:

„Kedden este 20 óra 47 perckor a Kallós Dezső utcában lévő transzformátornál a transzformátorba érkező középfeszültségű földkábel hibásodott meg.

A kedd esti áramszünet a Kallós Dezső utcából indult ki
Fotó: pixabay

Először távműködtetésű és kézi kapcsolásokkal átterheléseket végeztek a kollégák, hogy minden érintett ügyfélnél helyreálljon a villamosenergia-ellátás. Ez 21 óra 32 percre teljeskörűen megtörtént.

A meghibásodás összesen 3072 ügyfelünket érintette. A fokozatos átterhelések miatt ügyfeleink lakhelyük szerint különböző ideig érzékelhettek áramszünetet: ennek hossza a néhány perctől 45 percig terjedt. Ügyfeleink ellátása mellett még az éjszaka (a szerdára virradó éjjel – PJ) megtörtént a hiba javítása, szerdán késő dél­előtt pedig a normál üzemállapotra való visszaállás. További beavatkozás nem várható. Ügyfeleinktől elnézést kérünk az okozott kellemetlenség miatt!” – szól az E.ON Hungária Zrt. közleménye.

Egyebek között az ilyen helyzetekben válik érthetővé az olyan, lapunkban is gyakorta közzétett áramszolgáltatói közlemény, amely rendszerint úgy kezdődik, hogy az E.ON Hungária Zrt. folyamatosan hálózat-korszerűsítést végez. Ezekre a hálózat-korszerűsítésekre van szükség ahhoz, hogy a minimumra csökkenthessék a váratlan meghibásodások valószínűségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában