25 éve írtuk

2019.06.29. 09:30

Adóskonszolidáció: enyhén szólva lassú

Körmendi Erzsébet

Enyhén szólva kicsit késik a gyorsított adóskonszolidációs program végrehajtása. 1994. május elején értesülhetett arról a 26-os Építőipari Részvénytársaság, hogy kedvezően bírálták el a pályázatukat, és június végén még mindig várták a konszolidációt – írta lapelődünk „a Hírlap” 1994. június 25-én, pénteken. A várokozás oka: hiányzik a részvénytársaság hitelképességét igazoló jegyzőkönyvről a Magyar Hitel Bank képviselőinek aláírása. A hátránya: amíg nem hitelképes a részvénytársaság, a versenyképesség is csorbát szenvedhet. A hatása: piacvesztés lehet. Botond Gábor, az rt. vezérigazgatója szerint az építőiparban már működik a valódi piac. A megrendelők ennek megfelelően olyan garanciákat kérnek, amelyekkel biztosított a megkezdett beruházás. A banki garancia nélkül óvatosak a megrendelők, a megszerzett piacok egy-két hónap alatt elvesznek.

Más téma a 25 évvel ezelőtti lapszámból: Először tartotta Dunaújvárosban a Megyei Jogú Városok Szövetsége soros ülését. Egy hat pontból álló állásfoglalást fogadott el a húsz város képviselője, amelyben egyebek mellett felszólították a kormányt, hogy a szociális paktum tárgyalásába vonja be az önkormányzatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában