25 éve írtuk

2019.06.09. 19:00

A fizetőparkolásban látták a megoldást

Pekarek János

A fizetőparkolás leghatékonyabb eszköze: pénznövelő helyteremtés – jegyezte meg huszonöt évvel ezelőtt, 1994. június 4-én címoldalának vezető írásában elődünk, „a hírlap”. – Dunaújváros közgyűlésének határozata arról szól, hogy bővíteni kell a bevételi forrásokat. Ugyanakkor a város bizonyos területein, közintézmények, kereskedelmi létesítmények környékén meglehetősen nehéz a parkolás: ugyanúgy, mint a világ bármely részén, a kettőt együtt a fizető parkolással lehet megoldani. A dunaújvárosi városüzemeltetési iroda javaslatot készített a fizető parkolásról.

Megérkezett a nyolcmillió forintos anyagi segítség a Dunaföldvári Polgármesteri Hivatalhoz. Feladója a pénz- és a belügyminiszter volt, akik a január elsejei löszfalomlás miatt „vis maior” címén benyújtott kérelemre kiutalták az összeget. A Hősök terén lakó huszonöt család tehát (ha végleges megoldás nincs is még) már fellélegezhet. Azóta a feladatot elvállaló budapesti Geoszolg Kft. négy ponton megkezdte a löszfal rögzítését.

Tegnap délután ünnepélyes keretek között az intézmény új épületrészében megnyílt a Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola ügyviteli gyakorlóirodája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában