Nagy az EP-választás tétje

2019.05.17. 20:58

Dunaújváros a térség fejlődő központja, hangsúlyozta a miniszter

Többen az épületen kívül rekedtek abból a közel 300 emberből, akik eljöttek prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter országjárása keretében a Campus étteremben tartott lakossági fórumra, amit egy sajtótájékoztató előzött meg.

Pálinkás István

A miniszter mielőtt jövetele témájára rátért volna, leszögezte: „Nagyon jól emlékszem arra, hogy négy évvel ezelőtt éppen Dorkota elnök úrral küzdöttünk azért, hogy a dunaújvárosi főiskolából egyetem váljék, amit meg is cselekedtünk. A struktúraváltást követően pedig továbbra is figyelemmel kísérjük és támogatjuk a Dunaújvárosi Egyetem fejlődését, ahogyan azt a gazdasági kihívások is indokolják. Higgyék el, a Dunaújvárosi Egyetem ügyei is rendben lesznek.”

Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos általi felvezető ugyanakkor üzenet is volt egyben a Dunaújvárosi járásba, hiszen – mint mondta – „Túl a napi küzdésen, most valóban olyan európai parlamenti választási hajrában vagyunk, amiben minden egyes állampolgárra számítva hisszük, hogy hazánk kerül ki győztesen a küzdelemből. Palkovics professzor úr széles körű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, ugyanakkor átlátja az elmúlt kormányzati ciklusokat mind az innováció, mint a gazdasági működőképesség szempontjából.”

Palkovics László előadásában kiemelte az EP-választás tétjét
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Palkovics László kiemelte ennek a választásnak a tétjét, ami teljes egészében igazolni látszik Orbán Viktor miniszterelnök általi hétpontos megfogalmazást. Jelezte, hogy struktúráját tekintve egészen más, egy leegyszerűsödött választás elé nézünk május 26-án, mert teljesen egyértelmű, hogy a pártok felett álló kérdés az, amit Magyarország már 2015-ben jelzett: „Akarunk-e bevándorló ország lenni, vagy – amire a migráció egyébként nem megoldás – másként oldjuk meg a gazdasági növekedést és a népesség­gyarapodást. Emlékeztetett arra, hogy ma már egyébként német politikusok nyilatkozzák sorban, hogy osztják nézeteinket. Hozzáteszem a vitathatatlan tényt is, amit az USA elnöke, Donald Trump mondott személyesen Orbán Viktor miniszterelnöknek, nevezetesen, hogy vitathatatlan érdeme van hazánknak a keresztények szülőhelyükön való megsegítésében, támogatásában.” A miniszter ezután közel 300 ember előtt tartott az EP-választás tétjéről, jelentőségéről egy közel egyórás tájékoztatót.

Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere megköszönte a jelenlévők előtt a tájékoztatót, és elmondta: fontos, hogy városunkban kilencezer ember megerősítette, hogy egyetért a Fidesz és Orbán Viktor programjával. Hangsúlyozta, nem lehet hátradőlni, tovább kell dolgozni, hiszen nem a kampányt, hanem a választást kell megnyerni!

A lakossági fórumra érkező Palkovics László minisztert dr. Dorkota Lajos és dr. Galambos Dénes (képünkön), illetve Cserna Gábor fogadták

Lapunk megkeresésére dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára is felhívta a figyelmet az EP-választás jelentőségére:

„Az egyik oldalon nagyon jól láthatóan a bevándorláspártiak vannak. Aki járt Franciaországban, Angliában, Spanyolországban, Németországban, már látja, hogy olyan településeken, ahol korábban nyugalom, béke honolt, és mindenki megtalálta munkahelyét, a biztonságát, és építette azt, ez elveszni látszik. Nagyon sok migráns érkezett Európába ellenőrizetlenül. Ők nem veszik tudomásul, ha vendégségbe jönnek, akkor betartom az adott ország szabályait, amik az ott élőkre is vonatkoznak. Ez a veszély fenyegeti a kelet-európai részeket is. A V4-ek tagállamai, ugyanúgy az olaszokkal karöltve mind a szárazföldön, mind a tengeren megállítottuk a migránsokat. És maradna egy másik, keresztény Európa, ahol békében, hosszú távra tervezve élhetünk, élhetnénk.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában