Nézelődni, szórakozni, sportolni és játszani is lehet

2019.04.28. 20:00

Több tucat színes program majálisra

Május elseje mindig számtalan érdekes programmal kecsegtet, válogatni idén is lesz miből.

Tóth Alexandra

Dunaújvárosi májusi mulattságon készült fotók

Dunaújváros májusi mulatsága idén is, ahogy lenni szokott, már április utolsó napján elkezdődik a Városháza téren, Dunaújváros MJV önkormányzata és a Tourinform Iroda szervezésében. Ismert, kedvelt és színvonalas előadók fellépésére, továbbá szórakoztató gyermekprogramokra számíthatnak a főtérre látogatók a két nap alatt.

Tavaly is nagy hangsúlyt fektettek a gyermekprogramokra, a lufi hajtogatós bohóc például kifejezetten népszerű volt Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Április 30-án, kedden este hat órakor a My Way Dance School bemutatójával kezdődik a rendezvény, majd a Mocskos Márkáé lesz a színpad egy egyórás buli erejéig. Utánuk este nyolckor Molnár Ferenc Caramel koncertjét hallgathatja meg a közönség.

Május elseje, főleg a dél­előtt, leginkább a gyerekekről szól majd. Népi játszóház, ügyességi és logikai játékok, hajfonás, körhinta, motoros- és kamionos szimulátor, henna- és arcfestés várja a legkisebbeket reggel tíz órától.

Rockzene szól a Duna-parton

Nem, még nem a Rockmaratont híröljük, a tavaszi rock­áradat Dunaföldvárat érinti. A sport- és rockmajális 8.45-kor kezdődik egy közös bemelegítéssel, majd 9 és 11.30 között sorrendben HÍD-futás, test­ébresztő nyújtás, zumba, gym­stick, mediterrán torna, aerobik, mazsorettgyakorlatok, íjászat és még számtalan sportolási lehetőség következik.

Délután 14.30-tól biciklitúra kezdődik, majd Duna-parti sporteszközök bemutatója és lépcsőfutó verseny lesz. A Zoltán Erika tánciskola növendékei öt órakor tartanak bemutatót, este pedig az Ossian rock­zenekar koncertezik. Közben egész nap működik a vidámpark, nyitva tartanak a bazárok, a Vöröskereszt pedig spenótfesztivált tart.

A színpadi programok 15 órakor kezdődnek, az első fellépő a Mesélő Bőrönd társulata lesz, amelynek tagjai a Kiskondás című mesejátékot mutatják be. Őket a mezőfalvi német nemzetiségi tánccsoport elő­adása követi, majd újra fellép a My Way Dance School csapata is. Az európai szintű sikereket magáénak tudó Spartan Cheer­leaders műsora lesz az utolsó produkció az utcabál előtt.

Az utcabál 18 órakor keződik. A bemelegítésért a TataMinek zenekar felel, utána pedig a Tom Stormy Trio feat. Petrovna formáció lép fel. A majális ebben az évben is ideális szórakozást nyújt az egész családnak. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Nem csak muzsika, sport is lesz

A rácalmási majális ugyan csak egynapos lesz, de minden lehetséges igényt kielégítenek a programok. Kilenc órától futóverseny lesz, a 6-os úti bejárótól a sportpályáig, és szintén kilenctől kispályás focibajnokság kezdődik. A sport nem csak a pályán, a színpadon is folytatódik: 9.30-tól Rubint Réka alakreform-edzésén izzadhatnak a bevállalósabbak, egészen 60 percen keresztül. Az Apple Country Club line-dance műsora 11.15-kor indul, délben a Barina táncegyüttes lép fel, 12.30-kor Jó ebédhez szól a nóta az Abbabákkal, végül pedig az EVM zenekar koncertezik kettőtől. A rendezvény ideje alatt ingyenes légvár, arcfestés, családi vetélkedő és étel-, italárusok fogadják a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában