Bicskei és enyingi diákok jutottak be az országos döntőbe

2019.04.25. 15:00

Negyedikek lettek a széchenyisek

Összesen tizenkét csapat részvételével zajlott a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Fejér megyei döntője tegnap Székesfehérváron.

duol.hu

A két első helyezett, a bicskei önkormányzati tűzoltóság és az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola csapata képviseli majd a megyét Budapesten, a hét- végi országos megmérettetésen. A megyei vetélkedőn Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a székesfehérvári és a dunaújvárosi fordulókon legeredményesebb általános és középiskolás csapatokat. A versenyzők elméleti és gyakorlati feladatok teljesítésével mérték össze tudásukat és ügyességüket, amelyek a többi között a tűzoltóság, a polgári védelem, az iparbiztonság, az elsősegélynyújtás, valamint az ár- és belvízi védekezés témakörét érintették.

A dunaújvárosi Széchenyi diákjai verseny közben
Fotó: Pesti Tamás

A vetélkedőről idén sem hiányzott a diákok körében kedvelt mocsárjárás, tájékozódási feladat és az iparbiztonsági kockaépítő. A feladatok szakszerű végrehajtását a témakörökhöz illeszkedően a katasztrófavédelem munkatársai mellett a mentőszolgálat, a Vöröskereszt és a vízügyi igazgatóság szakemberei koordinálták. Az 5–8. évfolyamos tanulók korcsoportjában első helyezést ért el a bicskei önkormányzati tűzoltóság csapata, a 9–13. évfolyamos tanulók korcsoportjában pedig az enyin­gi Batthyány diákjai diadalmaskodtak. Az általános iskolások kategóriájában a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói 5. helyen végeztek. A középiskolások mezőnyében pedig a dunaújvárosi Széchenyi gimnazistái negyedikek lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában