Dunaújváros

2019.04.18. 17:30

Modern, az ügyfelek érdekeit szolgáló az új járási hivatal

Ünnepélyes keretek között felavatták a Dunaújvárosi Járási Hivatal új, központi épületét pénteken.

Körmendi Erzsébet

Az avatáson köszöntötték dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkárt, dr. Varga Gábor országgyűlési képviselőt, dr. Molnár Krisztiánt, a Fejér megyei közgyűlési elnökét, Vörös Ferenc Fejér megyei rendőrfőkapitány-helyettest, dr. Simon László Fejér megyei kormánymegbízottat, dr. Tanárki Gábort, a Fejér megyei kormányhivatal igazgatóját, dr. Kovács Pétert, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetőjét, Tóth Ferencet a Tolna megyei kormányhivatal vezetőjét, jegyzőket, polgármestereket, rendvédelmi és egyéb szervezetek, intézmények, cégek vezetőit, képviselőit.

Az avatás ünnepélyes pillanatai, (balról) dr. Kovács Péter, dr. Molnár Krisztián, dr. Simon László, dr. Tuzson Bence, Varga Gábor

Köszöntőjében dr. Simon László elmondta, az emberek államról alkotott képét befolyásolja, hogy milyen körülmények között intézhetik ügyeiket, A kormány törekvése az egyszerű, egy helyre koncentrálódó és gyors ügyintézés megteremtése. Ennek jegyében valósult meg ez a modern, az ügyfelek igényeit szolgáló közigazgatási központ, ahol a tisztviselők számára is jók a munkakörülmények.

Uniós és hazai forrásból, közel kétmilliárd forint költséggel sikerült felújítani, átalakítani az egykori zöld rendelő romos épületét, ahol ötezer négyzetméteren 135 dolgozó várja az ügyfeleket. Dr. Simon László kiemelte, azt kívánja, legyen ez a központ méltó találkozási pont az állam és az itt élő polgárok között. Köszönetét fejezte ki dr. Dorkota Lajosnak, a Magyar Energetikai és Közműszabályzási Hivatal elnökének, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztosnak, Cserna Gábornak, Dunaújváros MJV polgármesterének a segítségéért, és a kivitelezők munkájáért.

Dr. Tuzsony Bence hangsúlyozta: fontos és mutatja egy város erejét is, ha megtalálja egy régi, használaton kívüli épület új funkcióját, úgy, hogy az a jövőben is szolgálja a magyar embereket. Ezért is örül ennek a járási hivatalnak. Szólt a kormány fő céljairól, és elmondta, a magyar közigazgatás feladata a társadalmi célok szolgálata, fontos, hogy jól működő közigazgatása legyen az országnak, és ebből a szempontból van jelentősége egy ilyen épületnek.

Az ünnepélyes szalagátvágás után az avatón résztvevők megtekintették az új közigazgatási központot, annak irodáit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában