interaktív előadás

2019.04.24. 14:00

Eredményes évet zártak a bölcsődék

A bölcsődék napja 2010 óta miniszteri rendelettel szabályozott állami ünnep. Városunkban a kisgyermeknevelők munkájára, érdemeire, az intézményeik sikereire és nehézségeire fókuszáltak.

Tóth Alexandra

Tegnap dél­előtt tartotta meg a Bölcsődék Igazgatósága bölcsődék napi rendezvényét városunkban. A polgármesteri hivatal rendezvénytermében tartott eseményen városunk bölcsődéinek valamennyi alkalmazottja részt vett.

A köszöntő beszédet követően egy gondolatébresztő elő­adást hallhattunk Kleinné Németh Judit pszicho­pedagógus-mediátortól. A szakember arra világított rá, milyen nagy szerepet töltenek be társas kapcsolatainkban az emberi játszmák és mekkora fegyvert jelentenek ezek a kezünkben, hiszen könnyedén okozhatunk velük komoly sérüléseket – és ezt a játszmázást már nagyon korán elsajátítják a gyermekek, hiszen a sok családban nagyon magas szinten űzik ezeket.

Kleinné Németh Judit azt mondja, a gyerekekben még munkál az a bizonyos segítő „belső hang”
Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az interaktív előadást Varga Anna Éva évértékelő beszéde követte. Az igazgatónő részletesen mutatta be a Bölcsődék Igazgatóságának tavalyi eredményeit, kitérve a gyermekek összetételére, a foglalkoztatottak képzettségére, illetve továbbképzésére, valamint az egyes bölcsődék befejezett, illetve tervezett beruházásaira.

Az évértékelő után következett az igazgatói dicséretek átadása. Elismerő oklevelet és virágcsokrot kapott kiemelkedő munkájáért Győrfi Mária, a Liszt Ferenc kerti bölcsődéből, Vassné Borbély Ilona a Makk Marci bölcsődéből és Nádró-Zsákovics Magdolna a Napraforgó bölcsődéből. A rendezvényt Elek Márta és Cserepesnè Szalai Zsuzsanna zárta a „Két nő a buszmegállóban” című rövid, nagy sikert aratott komédiájával.

Minden területen fejlődtek a városi intézmények tavaly

Egyre több gyermeket írattak be bölcsődébe tavaly a szülők, és jellemzően már pár hónapos koruktól fogva igénybe veszik az intézmények szolgáltatásait. A növekvő igényre való tekintettel a jövőben bővülést ter­veznek a bölcsődék. A nevelők szakmai sikere, hogy idén júniusban 10 jelentkezőből 8 tesz államvizsgát. Tavaly és idén is számos beruházásra költöttek, felhasználva saját költségvetésüket és az önkormányzat támogatását, valamint a nyertes pályázati pénzeket. Épületjavításokra és eszközbeszerzésre fordították a pénz nagy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában