„Azt kívánjuk, legyen rendezett, szép és biztonságos”

2019.04.27. 07:00

Dunaújváros óriási fejlődés kapujában áll

Dunaújváros alapításának 68. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepséget az önkormányzat tegnap a Bartók színháztermében, a város vezető közéleti személyiségeinek részvételével. A rendezvényen adták át a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet is.

Körmendi Erzsébet

A Dunaújváros Díszpolgára elismerést Jankó Árpád vehette át, az ő tiszteletére – és városalapítás évfordulójára – a Móricz iskola növendékeinek műsora keretezte az ünnepséget. Cserna Gábor köszöntötte a város idei dísz­polgárát, akit ő maga terjesztett fel erre a kitüntető címre. Előtte a születésnapos várost köszöntötte a polgármester ünnepi beszédében. Elmondta: „Hatvannyolc évvel ezelőtt testet öltött egy gondolat, egy város terve, amelyet elődeink valóra váltottak. Az ezeréves Pentele és a vasmű mellett épülő város egyesülésével felnőtt a a festői Duna-parton a mi városunk, Dunaújváros, az otthonunk. Azt kívánjuk, legyen rendezett, szép és biztonságos. Legyen benne összetartás, működjön minden jól. Ezért a jóért tennünk kell, hiszen mindannyian felelősek vagyunk önmagunkért, gyermekeinkért, szüleinkért, családunkért.”

A Móricz iskola harmadikos diákjai népi táncokat adtak elő Fotók: Laczkó Izabella

„Dunaújváros ma óriási fejlődés kapujában áll. Ennek első jeleit már tapasztaljuk, de bizton állítom, hogy a következő években a város történetének egyik legsikeresebb korszakát élhetjük meg. A 2020-as évek közepére Dunaújváros lehet az egyik legélhetőbb város Magyarországon, az ország magas életminőséget nyújtó, egyik legbiztonságosabb városa. A mi felelősségünk, a polgármester és Dunaújváros önkormányzatának felelőssége, hogy a kormányzati támogatásból és a magunk erejéből fenntartsunk és éltessünk otthont és vállalkozást, családot és közösséget, hagyományt és kultúrát. A mi felelősségünk a város jelene és jövője”, mondta Cserna Gábor.

Cserna Gábor polgármester az aktuális fejlesztésekről is szót ejtett

Utána a nagy helyi fejlesztésekről mondta el gondolatait. Eltüntették a város szégyenfoltját, az egykori zöld rendelőt, helyén, a járási hivatal nemrég elkészült székházában a legmodernebb körülmények között intézhetjük ügyeinket. Jó ütemben haladunk az uszoda felújításával. Az egykori vidámpark területén év végéig megépül a kalandpark. A mederkotrás a Szalki-sziget rekreációs projektjének egyik, már megvalósult eleme. Jó úton halad a város afelé, hogy XXI. századi körülményeket biztosítson a sportolóknak, szurkolóknak: ősszel megkezdődik a sportcsarnok felújításának első üteme, és megújul a csónakház is. Szólt a polgármester a város sportéletét bemutató kiadványról, a Modern Városok Programról, és a helyi összefogással megvalósult fejlesztésekről, amelyekre ugyanolyan büszke, mint a kormánytámogatással megvalósuló nagyberuházásokra.

A Dunaújváros érdekeit szolgáló felelős döntések és tettek után a közelgő EP-választásokkal kapcsolatos felelősségünkre hívta fel a figyelmet Cserna Gábor. Hangsúlyozta: „Történelmi választás előtt állunk, Európa május végén jövőt választ magának. Arról döntünk, milyen várost, milyen országot, milyen Európát adunk örökül gyermekeinknek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában