Szponzorált tartalom

2019.04.04. 12:34

5 tanács a várandóssággal kapcsolatban

Amikor új kis jövevény érkezik a családba, az élet fenekestől felfordul. Mások lesznek a prioritások és egy egészen új életszakasz veszi kezdetét.

Az örömteli esemény egyúttal nagy felelősséggel is jár együtt, és természetesen a nap minden percében odafigyelést igényel az apróság. Az anyaságra való felkészülés azonban nagymértékben megkönnyítheti a dolgokat. Ha úgy érezzük, testileg és lelkileg is készen állunk a feladatra, onnantól nem létezik megugorhatatlan akadály. Fontos, hogy a várandósság időszakában is szánj elegendő időt arra, hogy saját magaddal és a benned zajló folyamatokkal foglalkozz, hiszen ha ez nem marad el, annak számos pozitív hozadékát élheted meg a Rád váró években. Lássuk, mire érdemes odafigyelned a várandósságra való felkészülés, valamint annak hónapjai során!

1. Számold ki a szülés idejét!

Amint a terhesség szóba kerül, azonnal megkapni mindenfelől a kérdést, hogy mikor érkezik a pocaklakó. Ugyan a nőgyógyász segítségével is kaphatsz információt erről, de nem árt tudnod, mi alapján kerül kiszámolásra a szülés ideje. Az utolsó menstruáció első napja a mérvadó így, ha már végeztél tesztet, és biztosan tudod, új jövevénnyel gazdagodik majd a család, akkor így egyszerűen kiszámolhatod a szülés várható időpontját. A terhességi kalkulátor oldalon többet megtudhatsz róla, mikor érkezik el a nagy nap.

2. Készülj már várandósság előtt!

A családalapítás tervezésére nem csak anyagilag vagy a rendelkezésre álló körülményeket illetően érdemes felkészülni, hanem saját tested és egészséged kapcsán is. A kilenc hónap a női szervezetet egyébként is igénybe veszi, pláne, ha egészségügyi gondokkal küzdesz. Az apró pocaklakó egészséges fejlődésének érdekében turbózd fel immunrendszered és lásd el szervezeted minden szükséges vitaminnal, ásványi anyaggal. Ne feledkezz meg a terhes vitaminokról sem, és amennyiben súlyfelesleggel küzdesz, úgy mindenképpen normalizálni érdemes a helyzetet még a várandósság időszaka előtt.

3. 40 hét a harmónia jegyében

A terhesség időszaka gyakran állítja kihívás elé a női pszichét. Ezerféle folyamat zajlik a testben, a hormonok kezdenek megőrülni, és mindezek mellett ott a várakozás izgalma, valamint a baba érkezése előtti teendők. Az új életszakaszra való felkészülés azonban egyszerűbbé tehető, ha odafigyelsz a pszichés egyensúlyra. Mindennapi teendőid mellett szentelj időt a harmónia megteremtésére, hiszen ez is az egészség megőrzésének alapját képezi. Egyes kutatások szerint a stressz és a feszültség hatással lehetnek a méhen belüli fejlődésre, és a későbbiekben a baba pszichéjének alakulására is. Ha tehát a negyven hét során a lelki egyensúlyra is igyekszel hangsúlyt helyezni, az nem csak a várandósság időszakát szépíti meg, hanem hatással lesz a mindkettőtök egészségi állapotára.

4. Babavárás otthon

A pocaklakóra való várakozás során a kismamák előszeretettel csinosítják azt a környezetet, ahová majd a baba megérkezik. A Nutriklub.hu információi szerint ez tovább erősíti azt a tudatot, hogy hamarosan eggyel több lesz a családtagok száma, és egyúttal egyfajta harmóniát is teremt mindez a hétköznapokban. A babaszoba berendezéséhez gyűjts inspirációt a világhálóról, vagy fedezd fel a benned rejlő kreativitást!

5. Felkészülés a nagy napra

A szülésre felkészítő tanfolyamok remek választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy valóban hozzáértőktől kaphass hasznos tanácsokat a témával kapcsolatban. Az elrettentő mendemondák helyett inkább érdemes olyan segítség mellett letenni a voksot, mely valós, objektív információkon alapul, és így készít fel a nagy napra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában