Még várják az önkénteseket

2019.03.02. 08:00

Vasárnapig lehet jelentkezni a TeSzedd! akcióra

Vasárnap éjfélig lehet regisztrálni a március 18-tól 24-ig tartó, immár nyolcadik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Szabó Szabolcs

A tárca közleményében kiemelte: a 2011 óta hagyományosan megszervezett TeSzedd! akció mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált.

A kampány évről évre növekvő számú résztvevőt ér el, mozgósító ereje Európában is a legsikeresebb környezetvédelmi akcióvá vált. A kezdeményezéshez eddig összesen közel 1 millió ember csatlakozott, a rendezvénysorozat ideje alatt a korábbi években 11,1 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze országosan 1500-2000 helyszínen.

Sajnos bőven lesz mit szedniük az önkénteseknek Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A programhoz csatlakozni csak a szelektalok.hu / teszedd.hu világhálós oldalon lehet.

Az önkéntesek csatlakozhatnak a már meglévő nyílt csoportokhoz, de alakíthatnak önálló szemétszedő brigádokat is. Ez esetben egy koordinátornak kell képviselni és összefogni a csapatát. A nevezés pontos részletei megtalálhatók a már fent említett címen. Az utóbbi nyolc évben Dunaújvárosban és környékén is nagyon sok csapat szerveződött.

Az utóbbi évekhez hasonlóan március 18. és 24. között is számos nyílt vagy zárt alapon működő szerveződés gyűjti majd a hulladékot a térségünkben.

Az biztos, Dunaújvárosban is már számos csoport regisztrált, de csatlakozott a TeSzedd akcióhoz már Iváncsa, Ercsi, Kisapostag, Nagykarácsony is. A nyílt, azaz további önkénteseket váró csoportok listáját a regisztráció lezárta után közöljük.

Amit tilos lesz

A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési, bontási törmeléket, gyógyszereket, autóakkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket vagy például nagy méretű autóalkatrészeket.

Fontos megemlíteni, hogy nem gyűjtenek zöldhulladékot sem!

Továbbá a TeSzedd! akció keretében nem gyűjtenek szelektíven, mert ez a hulladék általában szennyezett, ezért nem hasznosítható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában