jobb feltételek

2019.03.22. 08:00

Új kezelőegység a fül-orr-gégészetnek

Több mint egymillió forinttal járul hozzá az önkormányzat az új gép beszerzéséhez.

Körmendi Erzsébet

A Szent Pantaleon Kórház hatodik alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját tavaly novemberben. A résztvevők ezúttal a fül-orr-­gégészeti osztály fejlesztését támogatták. A kórház egy modern kezelőegység megvásárlását tűzte ki célul, amelynek előnyeit a betegek és a gyógyítók egyaránt élvezik, mert a kor színvonalának és elvárásainak megfelelően a betegek számára gyorsabb és kíméletesebb ellátást biztosítana. A kezelőegységben kompletten rendelkezésre áll a többi között egy korszerű endoszkóp, fülmosó és gégevizsgáló egység.

A kórházi bál résztvevői is a modern kezelőegység beszerzését támogatták novemberben
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A kórház decemberben meghosszabbította felhívását, és arra kért mindenkit, csatlakozzon a gyűjtőakcióhoz, segítse a kezelőegység beszerzését. A Fidesz dunaújvárosi szervezete forró italokat kínált a mozi előtti téren, és a befolyt összeget is erre a célra ajánlotta.

Mostanáig 5 millió 125 ezer 524 forint gyűlt össze. A készülék ára 6 millió 135 ezer 592 forint. A teljes összeghez 1 millió 10 ezer 68 hiányzik, ennyit kért a kórház az önkormányzattól. A közgyűlés tagjai támogató szavazatukkal járultak hozzá ehhez a jó ügyhöz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában