Két ezüst- és tíz bronzérem

2019.03.19. 08:00

Perkátai pálinkasikerek a Pannónia Párlatversenyen

2019. március 1-jén szervezték meg a II. Pannónia Párlatversenyt Nagykanizsán.

Horváth Dóra

A verseny kiírója a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület volt, s két perkátai is nevezett: Oláh-Rác Linda és Balogh Zsolt. Balogh Zsolt hét mintát küldött, Linda pedig – akinek ez volt az első párlatversenye – tízzel indult. Az eredményhirdetés március 9-én, szombaton volt a sormási István Parkhotelben. A két perkátai párlatkészítő a következő eredményekkel tért haza: Balogh Zsolt 1 ezüst- és 5 bronzérmet nyert el, s Oláh-Rác Linda szintén 1 ezüst- és 5 bronzérmet kapott.

Oláh-Rác Linda és Balogh Zsolt szép eredményt értek el
Fotó: amatőr

– Szívesen fogadtam a bírálatokat, hiszen ez fejleszti az embert. Igazából nem az érmekért neveztem, inkább szerettem volna megmutatni és értékeltetni az általam készített italokat – árulta el Oláh-Rác Linda, aki egy éve kapta a pálinkafőzőjét.

Balogh Zsolt szerint egy nagyon szigorú versenyen vehettek részt, amit színvonalas eredményhirdetés követett, vacsorával. A versenyzők számára nincs vége az izgalmaknak, hiszen 2019. március 16-án a III. Perkátai Regionális Párlatversenyen méretik meg az általuk készített párlatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában