még lehet csatlakozni

2019.03.12. 18:00

Országos nagytakarítás lesz a hónap végén

Március 3-án lezárult a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! címmel meghirdetett jelentkezési időszak.

Szabó Szabolcs

Így a március 18–24. közötti országos szemétgyűjtésre önkéntes csoportot vagy koordinátorként új találkozási pontot már nem lehet létrehozni. Azonban még lehet csatlakozni a már regisztrált nyílt csoportokhoz.

Dunaújvárosban és a város környékén is számos ilyen önkéntes akció szerveződik. Ezekből említünk az alábbiakban néhányat: március 19-én 14 órától a Bercsényi u. 8. szám alatt várják a szemétszedőket, március 20-án 14 órától a Radnóti utcában, 15.30-tól pedig a Budai Nagy Antal útra szerveztek akciót. Március 23-án 14.30-tól pedig a Tamási Áron utca és a Vakbottyán utca sarkánál fognak majd nagytakarításba az önkéntesek.

Önkéntesek dolgoztak korábban is azért, hogy tisztább legyen a környezetünk
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A térségi településeken is sokan és sok helyen gyűjtik majd a hulladékot, így várják a környezetükért tenni akarókat Mezőfalván, Nagykarácsonyban, Kulcson, Baracson és Kisapostagon is. A pontos időpontok és helyszínek megtalálhatók a szelektalok.hu/teszed.hu világhálós oldalon, ahol egy térkép is segíti az eligazodást.

Majdnem 240 ezer önkéntessel az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója lehet az idei TeSzedd! a várakozások szerint. A gyűjtés kellékeit, a zsákokat és a kesztyűket az illetékes minisztérium biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodik. A szükséges eszközöket a Magyar Posta Zrt. segítségével ingyenesen juttatják el a több mint 3 ezer bejelentett helyszínre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában