Beszélgettek a nevelésről

2019.03.02. 13:00

Mészárosné Libor Ágnes pszichológus a Kincskereső Estékben

A Dunaújvárosi Óvoda Kincskereső tagóvodájában már régi hagyomány, hogy a szülőknek lehetőséget biztosítanak arra, hogy szakemberekkel, logopédussal, tanítónőkkel, no és persze a többiekkel is beszélgethessenek a szülők az őket éppen foglalkoztató gyermeknevelési kérdésekről.

Balla Tibor

Markóné Kiss Andrea tagóvoda-vezető a Kincskereső Esték sorozatába ezúttal Mészárosné Libor Ágnes pszichológust hívta meg, aki egyaránt dolgozik az Útkeresés Segítő Szolgálatnál és a Dunaújvárosi Óvodánál is. Nem áll messze tőle ez a szakterület, hiszen korábban óvónőként is munkálkodott.

Mészárosné Libor Ágnes és Markóné Kiss Andrea Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az est első felében néhány, az óvodás korosztályra jellemző szülői nehézséget elemzett, illetve kínált valós megoldásokat a szülőknek. Például, hogy ne próbáljanak ok-okozati összefüggésekkel meg­győzni egy óvodást, hiszen ezeket majd az iskolaérettség környékén fogja csak megérteni. Szóba kerültek olyan témák is, mint az ágy- és szobatisztaság, mit kezdjenek a szülők a családból hozott „bevésődéssel”, és arról: legfontosabb, hogy a szülő a biztonságot nyújtsa a gyereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában