Együttműködés

2019.03.26. 09:00

Kapcsolat: nyitni a kultúra felé

2019 januárjában a Dunaújvárosi Egyetem megkeresést kapott a budapesti Goethe Intézettől egy együttműködés szándékával.

Tóth Alexandra

A cél egyfajta kulturális „helyi párbeszéd” kialakítása Dunaújvárosban és más városokban is. A DUE számára fontos megállapodásról van szó, amelynek segítségével egy sikeres rendezvénysorozathoz csatlakozhat, és így nemcsak az eddig is priorizált ipari-szakmai terület, hanem a kultúra felé is nyithat. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika a program sajtótájékoztatóján elmondta, az együttműködés egyik kihívása megtalálni azokat a pontokat, amiken keresztül megteremthető a kultúra és az ipari város harmóniája. Kihangsúlyozta, külön megtiszteltetés, hogy Dunaújváros MJV-vel is együttműködhetnek ebben a kezdeményezésben.

A Goethe büszke a DUE-s együttműködésre Fotó: DUE

Michel Müller-Verweyen, a Goethe Intézet Magyarország igazgatója a tájékoztatón elmondta, mind a megfelelő szellemi, mind az intézményi infrastruktúra elérhető a DUE-n egy ilyen együttműködés megkötéséhez. Öröm volt számukra, hogy az egyetem nyitottan fogadta a párbeszéd-projekt ötletét. TA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában