plenáris ülés

2019.03.01. 18:00

Fenntarthatóbb intézmény, energiatakarékos jövőkép

Energiatudatossági hetet rendeztek a Dunaújvárosi Egyetemen – erről tartott sajtótájékoztatót csütörtök reggel habil dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora valamint dr. Balázs László, az egyetem Társadalomtudományi Intézetének igazgatója.

Tóth Alexandra

Fotó: pixabay

Az energiatudatossági hét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal révén jött létre, a rendezvény pedig egy plenáris üléssel indult. Az értekezleten rekordszámú, mintegy 200 dolgozó vett részt, és három előadást hallgathattak meg. Első ízben Petrovickijné dr. Angerer Ildikó főiskolai docens beszélt Energiatudatosság a DUE-ról a környezeti mutatóink tükrében, majd Tóth Tamás, a MEKH megbízott elnökhelyettese tartott prezentációt A megújuló energiaforrások helyzete és jövője címmel, a programot pedig a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. műszaki főszakértője, Cserháti András zárta, aki az atomenergia és a fenntarthatóság kapcsolatáról beszélt.

Dr. Balázs László elmondta, az előadások mellett interaktív attitűdformáló feladatok is vártak a dolgozókra egy tíz­órás képzésen, majd ezekből tananyag, háttértanulmányok és akcióterv is készült.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában