Vese Világnap 2019

2019.03.14. 11:30

Egészséges vesét mindenkinek

A Nemzetközi Nephrologiai Társaság (ISN) és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége (IFKF) magyar kezdeményezésre 2006-ban minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította.

duol.hu

A nemzetközi összefogás célja a megelőzés és a szűrés fontosságának hangsúlyozása, annak érdekében, hogy már a veseelégtelenség első jeleire az érintettek szakszerű ellátásban részesülhessenek, írja a pantaleon.hu.

Az idei világnap március 14-re esik, témájának középpontjában pedig a globális veseegészség fontossága áll. A szervezők idén elsősorban arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy kellő odafigyeléssel és megfelelő életmóddal elérhető, hogy mindenki, mindenhol egészséges vesékkel élhessen. A vese egy igazi „csapatjátékos” szervnek mondható, nemcsak azért mert kettő van belőle, hanem azért is, mert működése befolyásolja és szabályozza szervezetünk létfontosságú funkcióit. Tiszteljük működését, óvjuk meg mindig mindenhol.

Fotó: panatelon.hu

A kórház második emeletén működő Dialízis központ dolgozói a világnap alkalmából a Rendelőintézet aulájában 2019. március 14-én csütörtökön 9 – 12 óráig kötetlen beszélgetésre invitálnak minden kedves érdeklődőt. Minden vesebetegséggel kapcsolatos kérdésre megpróbálnak a helyszínen válaszolni, tanácsot adni, ahol jelen lesz egy szakorvos és több témában évek óta dolgozó szakdolgozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában