ízletes kalandok

2019.02.26. 22:54

A Gasztroséta folytatódik...

Teltházas könyv­bemutató helyszíne volt a Kiskohász Vendéglő. A Szente Tünde által jegyzett, Gasztroséta Dunaújvárosban című könyv rengeteg érdeklődőt vonzott.

Várkonyi Zsolt

Ilyenkor szokták azt mondani, hogy a csilláron is lógtak. Mi ezt most le is írjuk. A dunaújvárosi vendéglátás atyja, és egyben a könyv mentora a köztiszteletben álló Szabó Gyula elmondta, hiánypótló kötet született, köszönhetően ez részben lapunknak, amely szabad utat engedett ennek a sorozatnak, és azoknak az éttermeknek, amelyek városunkkal együtt „nőttek fel” és amelyek nagyszerű partnerei voltak a múltidézésnek. A „két nyolcast” is magáénak tudó Szabó Gyula, nekem Gyula bácsi a köszönet hangjai után már a közeljövőt tervezte. Szinte végeláthatatlanul sorolta a helyi vendéglátás még hiányzó láncszemeit, amelyek újabb témául szolgálhatnak majd a folytatáshoz.

A dunaújvárosi vendéglátásról szóló könyvet a szerző, Szente Tünde tartja a kezében
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szente Tünde munkáját Miskolczi Miklós, a Dunaújvárosi Hírlap egykori főszerkesztője méltatta, aki mintegy nyolc évvel ezelőtt nyitott már egy fejezetet a dunaújvárosi vendéglátás történetéből, Babgulyás, ezüstkanállal című könyvével. Városunk hőskorában a vendéglátás az építőipar után a második legfontosabb iparág volt. Kettős szerepe volt, egyrészt a tömeg­étkeztetés megszervezése, ugyanakkor a polgári éttermi kultúra kialakítása.

 

Lapunk Gasztroséta sorozata alapján megjelent kiadvány új megközelítésben ismerteti meg városunk történetét sok ismert és elismert szakember visszaemlékezései alapján az elődök sikereitől egészen az utódok eredményéig.

Mi a magunk részéről továbbra is helyt adunk a folytatáshoz, hiszen Gyula bácsi és a szerző is kellő garanciát jelent erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában