Educatio kiállítás

2019.01.16. 11:00

Több, mint kétezer érdeklődő a seregszemlén

Évről évre több látogatót vonzanak az alkalmazott tudományok az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

Balla Tibor

Több mint kétezer diák kereste fel január 10. és 12. között a Dunaújvárosi Egyetem standját a budapesti Educatio Kiállításon, a legrangosabb magyarországi felsőoktatási rendezvényen.

A látogatók körében hatalmas érdeklődés volt az anyagmérnöki, gépészmérnöki, mérnökinformatikus, informatikai képzések iránt, de a kommunikációs szak is töretlenül népszerű a továbbtanulni vágyó diákok körében. A Dunaújvárosi Egyetem, az alkalmazott tudományok egyeteme nagy hangsúlyt fektet a magas nívójú, gyakorlatorientált duális képzésekre, így egyre több érdeklődőt vonz e szakképzés.

A pályaválasztás előtt álló fi atalokat tizenöten segítették az Educatio-kiállításon
Fotó: ZÁ

A standon tizenöt fővel képviseltette magát a Dunaújvárosi Egyetem, a látványos „aufhauer” ruházatot viselték a hagyományőrző hallgatók. Pályaorientációs tanácsadás is segítette a leendő hallgatókat a választásban. Az egyetem által nyújtott duális képzést és felsőoktatási szakképzést szintén nagy érdeklődés övezte. Nemcsak informatív volt, hanem látványelemekben is bővelkedett a Dunaújvárosi Egyetem standja, a látogatók kipróbálhatták a VR szemüveget és a hegesztő szimulátort.

A pályaválasztás előtt álló diákoknak és szülőknek nem kell Budapestre utazniuk, hogy tájékozódjanak a városban működő alkalmazott tudományok egyetemének kínálatáról, hiszen 2019. január 26-án családi nyílt nappal várja az érdeklődő diákokat és kísérőiket a Dunaújvárosi Egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában