szilveszter

2019.01.01. 08:00

Ijedt kutyáink védelmében

A szilveszteri hangzavar valamennyi kutya számára óriási stressz. A riadt állatok ilyenkor képesek több tíz kilométerre szaladni otthonuktól, és talán sosem térnek vissza.

Tóth Alexandra

Épp ezért fokozott figyelmet igényelnek ezen az estén a kint és bent tartott kutyák egyaránt. Kiemelten fontos a lemozgatás. A megszokottnál nyugodtan lehet hosszabb sétákat tenni szilveszter előtt már két nappal, mert a fáradt kutyust nehezebb ingerelni. A lakásban legyenek zárva az ablakok, és kell egy biztonságos kis hely az állatnak, ahova „el tud menekülni”. A kinti kutyusokat is jó legalább ilyenkor beengedni a fészerbe, pincébe, lehetőleg úgy, hogy a közelében ne legyen semmiféle olyan berendezés, amivel megsérthetné magát.

Óvjuk kedvenceinket az év utolsó estéjén is!
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Ezért nem megoldás a láncra kötés sem, hiszen a menekülni próbáló kutya akár meg is fojthatja magát.

Ha azonban már megtörtént a baj, és elszökött kutyával találkozik, akkor a dunaújvárosi, velencei és gárdonyi MOL kutakon ingyenesen leolvashatja a chipjét, ezzel megkönnyítve a hazajutást. Ha a riadt kutyáját baleset érné, a Túri Állatkórházban 0–24 órás ügyelet működik Dunaföldváron, illetve december 31-én a dunaújvárosi körzet ügyeletes állatorvosa, dr. Fekete Ádám (30/369-9896), a sárbogárdié pedig dr. Bögyös Gábor (30/816-1374) lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában