Különleges standdal jelentkezik a hét végi Educatio szakkiállításon a Dunaújvárosi Egyetem

2019.01.08. 11:30

Hajrájába fordul a felvételi eljárás első szakasza

Tavaly december 20-án kezdődött és a jövő hónap közepéig, azaz február 15-ig tart a felsőoktatási felvételi eljárás első szakasza.

Szabó Szabolcs

Tehát a leendő hallgatóknak alig öt hetük maradt arra, hogy jelentkezzenek a 2019. szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre.

Ennek szellemében a felsőoktatási intézmények már 2018 decemberében megkezdték a hallgatóvadászatot, a képzési kínálatuk bemutatását. Így tett a Dunaújvárosi Egyetem is, amely már két sikeres nyílt napon is túl van.

Az intézmény természetesen idén is ott lesz a nemzetközi kitekintésű, országos felvételi expón, a január 10. és 12. között, a fővárosi Hungexpo csarnokában jelentkező Educatio szakkiállításon.

Tavaly is sokan keresték fel a DUE standját
Fotó: uniduna.hu

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a legnívósabb felsőoktatási rendezvény, ahol évente több mint kétszáz kiállító van jelen, a látogatók száma 52 ezer felett van minden évben. A jövőbeli hallgatók előadásokon kapnak általános információt a felvételi és az oktatás témakörében. Az intézmények standjainál a felsőoktatási intézmények képviselői válaszolnak az induló szakokkal, a képzésekkel, valamint a kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatos kérdésekre. Az Educatio kiállításon a Dunaújvárosi Egyetem minden évben jelentős számú érdeklődőt vonzott, 2019-ben különleges standdal várja a leendő hallgatóit az egyetem.

E hónapban helyben is tart egy kibővített, a DUE egészét bemutató eseményt az egyetem. A szintén hagyományos, ezúttal január 26-án délelőtt jelentkező családi napon a szülőket is várják az érdeklődő diákok mellett a campuson.

Duális képzés

Az idei Educatio felsőoktatási expó a tanulmányok mellett már a munka világára is fókuszál.

A szervezők részéről Maszlavér Gábor elmondta:

– Az idei tematikában kiemelt figyelmet kapnak a duális képzések, illetve minden eddiginél több munkaadó ismerteti meg magát a diákokkal, hiszen a cégek is egyre inkább összpontosítanak a gyakorlati tudásra, a szakember-utánpótlás biztosítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában