csak óvatosan

2019.01.25. 08:55

Figyelmeztetést adtak ki a hófúvás miatt – Frissítve

Hófúvás miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Fejér megye egész területére.

duol.hu

Fotó: pixabay

Frissítés 8:55 – A déli órákig fokozatosan alább hagy a csapadéktevékenység, a legtovább északkeleten, északon eshet a hó (lepel-3 cm).

Késő délutántól a déli, délkeleti területeken ismét várható hószállingózás, gyenge havazás (lepel-2 cm). Este, késő este a keleti határvidéken kisebb ónos eső esetleg előfordulhat.

Viharos szél: A Dunántúl nyugati, északnyugati felén, kiemelten a Dunántúli-középhegység, majd estétől a Mecsek térségében is 65-75 km/h-s lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet.

Hófúvás: A Dunántúlon napközben egyre nagyobb területen számíthatunk alacsonyszintű hófúvásra, estétől pedig a középső tájakon is hordatja a szél a havat. A Dunántúlon a vastagabb hóval borított hegyvidéki területeken, kiemelten a Dunántúli-középhegységben, illetve a Dunántúl déli részén a nap második felétől erős hófúvás is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az Alföldön ma éjfélig, a Dunántúlon szombat éjfélig nagyobb területen alacsonyszintű hófúvás valószínű, de egyes megyékben erős hófúvás is kialakulhat egyes időszakokban, kiemelten Veszprém megye magasabban fekvő részen elsősorban pénteken, illetve nagyobb bizonytalanság mellett a péntek esti óráktól a Dunántúl délkeleti harmadában. A Bodrogköz térségében kisebb területen ma erősebb hófúvás is kialakulhat.

Fotó: met.hu

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában