nagyszabású beruházás

2019.01.17. 17:30

Egymilliárd forintból újul meg a Vasmű út belvárosi szakasza

A nyílt szakaszban 26 határozati javaslatról döntöttek csütörtökön délelőtt a képviselők. Uszodafelújítás, szoboráthelyezés, megújuló Vasmű út.

Szabó Szabolcs

„Boldog új esztendőt mindenkinek!” – egyebek között e szavakkal nyitotta meg a 2019-es naptári év első közgyűlését tegnap Cserna Gábor polgármester, aki az elmúlt egy hónapot átfogó visszatekintésében kifejtette: a Fidesz hagyományos jótékonysági akciójának keretében összesen 63 helyi rászoruló családot támogattak. A városvezető pozitívan értékelte az immáron 17. alkalommal megrendezett nemzetközi teremlabdarúgó-tornát, a Carissa Kupát, valamint köszönetet mondott a 22 napon át tartó Adventi forgatagot és Tourinform iroda munkatársainak. Továbbá kiemelte dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos szerepét abban, hogy januárban a hankookos dolgozók megkapták a 2018-as évre szóló bónuszaikat.

Már tervezési szakaszban. Még az idei évben felújítják a szakemberek a Vasmű út belvárosi szakaszát. A beruházás előkészítésével a DVG Zrt.-t bízta meg a közgyűlés
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A napirendek előtt felszólalt a jobbikos Barta Endre, aki felvetette, az osztrák és bajorországi rendkívüli hóhelyzet komoly dunai árvízveszélyt is előidézhet, erre pedig fel kell készülnie a városnak.

Cserna válaszában elmondta, korábban már egyeztetett Lóki Richárddal, a katasztrófavédelem helyi vezetőjével, aki elmondta, országos szinten készülnek fel az árvízvédekezésre.

Számos fontos kérdésben döntött a csütörtöki közgyűlés. A 2019. évre a köztisztviselők részére illetmény-kiegészítést állapított meg a közgyűlés. Ennek mértéke a valamennyi felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselő esetében az alapilletményük 40 százaléka, és valamennyi középiskolai végzettségű köztisztviselő esetében az alapilletményük 20 százaléka lesz.

Még az idén teljes burkolati felújításon esik át a Vasmű út belvárosi szakasza. Ennek tervezésére 20 millió forintot szavazott meg a közgyűlés.

A napirendhez kapcsolódó tájékoztatójában Cserna Gábor elmondta, a kormány még tavaly év végén közel egymilliárd forintot szavazott meg a fent említett munkálatok kivitelezésére.

Téma volt a Fabó Éva Sportuszoda jelenleg is zajló felújítása is, amelyhez a város saját forrásból is hozzájárul.

Az önkormányzat még tavaly október 9-én vállalkozási szerződést kötött a Fabó Éva Sportuszoda felújítására a HUNÉP Universal Építőipari Zrt.-vel, valamint a HC Építő Kft.-vel. A felújítási munkák jelenleg a szerződésben foglaltak szerint folynak. A felújítási dokumentáció és szerződés nem tartalmazta az uszodatechnológiai felújításra vonatkozó tételeket – mint erre Markóth Béla osztályvezető is kitért a közgyűlésnek adott csütörtöki tájékoztatójában.

Amint az elfogadott határozati javaslat is tartalmazza: ahhoz, hogy a medenceburkolások megfelelően elvégezhetőek legyenek, a vízzáró ág biztosítása mellett szükséges, hogy a medencékhez kapcsolódó fenékelszívó és oldalbefúvó csővezetékek cseréje megtörténjen.

Az említett munkákra több mint 18 millió forintot szavazott meg a közgyűlés. A Dunaújvárosi Óvoda székhelye – mint arról korábban beszámoltunk – 2018. szeptember 1-jétől a Lilla köz 2-ben van. Az intézmény vezetése kérte, hogy Palotás József Gyermekek című szobrát is az új székhelyre telepítsék át. Mindezt szakvéleményében a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nkft., valamint az alkotó, Palotás József is támogatta.

Felújítják a dunaújvárosi piac épületegyüttesének tetőszerkezetét

A dunaújvárosi piac tetőszerkezete felújításra szorul. Az ereszcsatornák illesztéseinél befolyik a víz, amely a tetőszerkezet aljára szerelt lámpatestekben megáll.

Továbbá a tetőszerkezet szélesítése is szükségessé vált, mert csapadékos időben az árusítóhelyek szélein tartózkodó eladók az esőben eláznak. Többen reklamációval keresték fel ez ügyben a piacot

üzemeltető DVG Zrt.-t. A fent említett szükséges munkálatokra bruttó 3,8 milió forintot szavazott meg tegnapi ülésén a közgyűlés.

Hamarosan a Piac téren is elindul a munka
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Vezetőváltás: január 25-től távozik a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Kft. éléről a korábbi vezető, őt január 26-tól Gilicze József váltja a társaság élén. Továbbra is a Carissa Sportegyesület üzemelteti tovább a Váci Mihály utca 9. szám alatt található adománykuckót. A Carissa Sportegyesülettel kötött bérleti szerződés 2018. december 31-én lejárt. Az egyesület 1000 Ft/hó bérleti díjat fizet az önkormányzatnak. A számos karitatív feladatot ellátó adománykuckó bérleti szerződését 2020. december 31-éig hosszabították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában