érdekes program

2018.12.19. 11:00

Technikatörténeti kiállítás nyílik jövőre Perkátán

Színvonalas tárlat nyílik a kastély padlásterében. A hely- és technikatörténeti tárgyak várják majd az érdeklődőket.

Horváth Dóra

Szakmai kiállításmegnyitó­ra került sor 2018. december 14-én Perkátán, a Győry-kastély épületében. Az esemény a 42. Állomás Kulturális Egyesület és a Perkátai Általános Művelődési Központ által indított kezdeményezés, az épület padlásterében berendezett hely- és technikatörténeti kiállítás támogatói számára szerveződött, hogy a nyilvános megnyitó ünnepség előtt megtekinthessék a színvonalas tárlatot.

Rajcsányi László gazdag motorbicikli- és kerékpárgyűjteménye is megtekinthető a jövőre nyíló kiállításon
Fotó: Horváth Dóra

A rendezvény a díszteremben vette kezdetét 17 órakor, s elsőként Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere emelkedett szóra. Elmondta, hogy a kiállítás részben egy pályázat keretei között valósult meg, s több szervezet, magánszemély dolgozott azon, hogy minél látványosabb legyen. Kiemelte az országosan elismert Rajcsányi Lászlónak, Perkáta díszpolgárának, a Perkátai Gyűjtemények tulajdonosának tevékenységét a megvalósítás során, akinek magángyűjteményének darabjai kaptak helyet a kiállításon – a perkátai falumúzeum tárgyai mellett.

Ezt követően dr. Baráth Károly mondott köszöntőt, aki méltatta Rajcsányi László munkáját.

– Értékteremtő munkát az végez igazán, aki a jövő nemzedékére is gondol közben – hangsúlyozta beszédében.

Végül Rajcsányi László is köszöntötte a megjelent támogatókat. Beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a kiállítás megvalósulásához, majd bemutatta magát a tárlatot, amelyet hamarosan a vendégek is megtekinthettek.

A hely- és technikatörténeti kiállítás darabjai között számos érdekesség látható. Rádiók, televíziók, írógépek, háztartási eszközök retró tárgyai mind jelen vannak az ízlésesen berendezett helyiség falai között. Külön érdekessége a helynek a kerékpár- és motorbicikli-szekció, amelynek egyedülálló darabjai igazi élményt kínálnak a látogatók számára.

A szakmai megnyitót követően a vendégek is körbejárhatták a kiállítást, amelynek nagyközönség előtti megnyitójára 2019 év elején kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában