Az ünnepről és parázs vitákról is szólt a közgyűlés

2018.12.13. 20:00

A szeretet jegyében

A „Mindannyian Mások Vagyunk” Egyesület és a Móricz iskola műsorát követően vehette át dr. Kéthelyi Ágnes fogorvos a Dunaújváros Egészségügyéért díjat, majd következett a szópárbajokkal telített közgyűlés.

Szabó Szabolcs

Immáron sokéves hagyomány, hogy az évzáró, decemberi közgyűlés előtt a Móricz iskola diákjai és pedagógusai ünnepi műsorral kedveskednek a képviselőknek, az önkormányzat dolgozóinak, valamint az ülés meghívott vendégeinek. A móriczosok idén is remek dalcsokrához ezúttal csatlakoztak a helyi fogyatékkal élőket képviselő „Mindannyian Mások Vagyunk” Egyesület megható és emlékezetes produkció­val.

Dr. Kéthelyi Ágnesnek sokan gratuláltak a díjátadón Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Mindezek után a város polgármestere, Cserna Gábor úgy fogalmazott: „A szeretet legyen a megtartó erő, amely konstruktív, városépítő munkával párosul”. A közgyűlésen már korántsem volt ilyen békés a hangnem. Az ellenzéki oldalon Szabó Zsolt (PM) és Pintér Attila (MSZP) is szóvá tette, a szerdai országgyűlésben történteket. Szabó szerint a kormány a multik oldalára állt a dolgozók helyett. Szepesi Attila alpolgármester több ízben is reagált az ellenzéki felvetésekre. Elmondta, a napokban tárgyalt a DVCSH ügyvezetőjével, és garantált a város fűtésszolgáltatása, valamint biztosított a város gazdálkodása. Téma volt a város légszennyezettsége, valamint az ISD Dunaferr Zrt. helyzete is. Szepesi kijelentette, még ez évben büntetőeljárást kezdeményeznek – ahogyan ő fogalmazott – azon helyi cégek ellen, amelyek nem tartják be a törvényi kötelezettségeiket. A közgyűlésen felszólalt Pintér Tamás országgyűlési képviselő, aki kifejtette: a környezeti ártalmak csökkentése érdekében ő is egyeztetést kezdeményezett a vasmű vezetőivel.

A hivatalos napirendi javaslatok előtt adták át a Dunaújváros Egészségügyéért díjat, amelyet a 40 évnyi szolgálat után visszavonuló dr. Kéthelyi Ágnes fogorvos vehetett át barátai, tisztelői körében.

Cserna Gábor polgármester arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy a súlyos betegségben szenvedő Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester állapota javult, jobban van, jelenleg a pécsi szívklinikán kezelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában