A segítés az egész életük

2018.12.04. 07:00

Akiknek nagyon sokan nagyon sokat köszönhetnek mindmáig

Kiváló embereket tüntettek ki az elmúlt hét végén a szociális munka világnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Pekarek János

Ahogyan arról december 1-jei tudósításunkban beszámoltunk, négyen kapták meg a „Szociális Munka Napja”, illetve a „Soós Erzsébet” díjat pénteken, a szociális munka világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A helybéli intézményekben dolgozók számára alapított díjak értékét növeli, hogy a kitüntetettek munkatársaik szavazatai alapján kapták meg azokat.

Az alábbiakban előbb a „Szociális Munka Napja” plakettekkel kitüntetetteket mutatjuk be az ünnepségen elhangzott méltatásuk alapján.

Részlet a műsorból: a Makk Marci bölcsőde munkatársai

Szuchy Gabriella 1995-ben családgondozóként kezdte szociális pályafutását a dunaújvárosi családsegítő szolgálatnál, addig óvónőként dolgozott. Második diplomáját 2009-ben szerezte meg az egri Eszterházy Károly Főiskola szociálpedagógia szakán. 2006-ban a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Családok Átmeneti Otthonában kezdte meg munkáját családgondozóként. Azóta is oszlopos tagja a csapatnak. Feladatait precízen végzi, munkastílusa céltudatos, határozott. Ugyanakkor kollégái bármikor számíthatnak segítőkészségére, az ellátott családok is bizalommal fordulnak hozzá segítségért, tanácsért. Rendkívül dinamikus személyiség, problémamegoldó készsége páratlan, jól képviseli az otthon lakóinak érdekeit.

Herbert Ildikó 1993-ban kezdett dolgozni az Egyesített Szociális Intézmény Akácfa utcai Szociális Otthon Barátság út 27. szám alatti telephelyén, ami akkor még idősek emelt szintű szociális otthonaként működött. A Dunasor 15. alatti intézmény férfi részlegére 1998-ban került. 2000-ben szociális gondozói végzettséget szerzett, 2003-ban érettségi vizsgát tett, 2007-ben pedig gerontológiai gondozói képesítést szerzett, mindet munka mellett. Feladatait tisztelettudóan, elkötelezve, precízen, felelősségteljesen végzi.

kitüntetettek kollégáikkal (b): Halász-Balogh Adrienn Judit, Szuchy Gabriella, Herbert Ildikó, Cserepesné Szalai Zsuzsanna, Szabó Péter Balázs, Suplicz Mihály Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Szabó Péter Balázs a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Napközi Otthonában dolgozik 2003 óta. Terápiás munkatársként egyéni és csoportos fejlesztéseket végez az ellátottak készség- és képességfejlesztésére. A fiatalok zenei fejlesztését ő kezdte el azzal, hogy zenészként megkedveltette velük az éneklést, színkotta segítségével a zene tudományát. Önálló életvitelüket segítve létrehozta az ifiklubot, majd azt kiszélesítve az Egészségmegőrző Központ közösségével sikerült kortárscsoportba kerülniük, ahol már nem szegregált környezetben dolgozhattak az őket érintő kérdéseken.

Cserepesné Szalai Zsuzsanna 22 éve dolgozik a bölcsődei ellátó hálózatban. 1998-ban szerezte meg csecsemő- és gyermekgondozói oklevelét, majd csecsemő- és gyermeknevelő képesítést szerzett, s azóta is számos továbbképzésen vesz részt, ilyeneket is szervez. Nagy empátiával, alázattal fordul a sajátos nevelési igényű gyermekek felé.

Halász-Balogh Adrienn Judit 2007-ben kezdett dolgozni a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány daruszentmiklósi, szenvedélybetegeket ellátó intézményénél, majd a Papírgyári út 11. szám alatti integrált intézmény dolgozója lett. 2015-től a Fidelis & Altus Kft. szenvedélybetegek nappali intézményénél, mint terápiás segítő végzi munkáját, nagy hivatástudattal.

A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány a közelmúltban elhunyt Soós Istvánné emlékére létrehozott díját Suplicz Mihály, a Vasas Táncegyüttes vezetője, lapunk régi riportalanya kapta, aki nagyon sokat tett a hajléktalanok neveléséért, foglalkoztatásáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában