Dunaújváros Egészségügyéért díj a doktornőnek

2018.12.15. 11:00

A hivatástudat és a szerénység tisztelete

A megyei jogú város közgyűlése az idén dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvosnak adományozta a Dunaújváros Egészségügyéért díjat.

Pekarek János

Dr. Kéthelyi Ágnes gyermekként az 1950- es években érkezett Dunaújvárosba, amikor szülei Pécsről a városba költöztek. Általános és középiskolai tanulmányait követően 1972-ben szerzett fogorvosi diplomát a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1974-ben a fog- és szájbetegségek témakörben szakvizsgát tett.

Dr. Kéthelyi Ágnes átadja a stafétát Fotó: Hankusz Kálmán

Diplomája megszerzésétől folyamatosan dolgozik Dunaújvárosban, kezdetben mint a kórház alkalmazottja körzeti fogorvosi státuszban, később pedig egyéni vállalkozóként az önkormányzati alapellátási feladatokat végzi szerződés alapján. 1996-tól a fog- és szájbetegségek szakfelügyelő fogorvosa. Óvodáinkban, általános- és középiskoláinkban rendszeresen ellenőrizte a gyermekek fogait, segítette őket az egészséges felnőtté válásban. Nyitott, kedves személyisége, szakmai tudása miatt a betegek nemcsak a városban, de a városkörnyékről is bizalommal fordultak hozzá. Szakmai tudása, emberi hozzáállása kivételes. Nem csak híres fogorvos, de legendásan jó ember is.

A hivatásában kifejtett tevékenységéért 1986-ban Kiváló Munkáért kitüntetést, a közösségben végzett munkájáért 2009-ben Dunaújvárosért Díjat kapott. Dr. Kéthelyi Ágnes 2018-ban több mint 40 év szolgálat után befejezi az alapellátásban végzett tevékenységét.

Mint hivatását tisztelő szakember, a stafétát egy fiatal szakembernek adta át, akit már az egyetemi tanulmányai idején elkezdett felkészíteni a gyógyítás munkájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában