világvárosi nézelődés, múzeumlátogatás

2018.11.07. 09:00

Nyári szakmai gyakorlat, kicsit másképpen

Egy szakgimnáziumi diák tanulmányai során nagy hangsúlyt kap az összefüggő nyári gyakorlat teljesítése, nemcsak azért, mert enélkül nem léphet a következő évfolyamba, hanem azért is, mert nem mindegy, hogy a nyári szünet heteit mivel tölti.

duol.hu

dav

A bánkis diákok egy Erasmus+ projekt elnyerésével remek lehetőséget kaptak, hogy a nyári gyakorlat idejét többszörösen is hasznosan tölthessék. 24-24 diák három hetet tölthetett 2018 júliusában Milánóban, illetve Bécsben, és megtapasztalhatta, milyen is külföldön dolgozni. A projekt biztosította az utazást, a teljes ellátást és a gyakorlati helyeket is.

A diákok nem csak szakmai ismereteiket bővítették Fotó: amatőr

Persze a diákoknak sok kihívással kellett szembenézniük, hiszen egy számukra teljesen új helyzettel kellett megküzdeniük. Belecsöppentek egy világváros forgatagába, ahol egyedül kellett eljutniuk munkahelyeikre, használniuk kellett a tanult idegen nyelvet, hogy kommunikálni tudjanak, el kellett végezniük a rájuk bízott feladatokat, és persze három hétig az otthoni ételeket is nélkülözniük kellett.

Az iskola gépész- és informatikus diákjai nemcsak szakmai ismereteiket bővítették, hanem ismerkedtek a nevezetességekkel, az országok kultúrájával. A program része volt a hét végi szervezett városnézés, múzeumlátogatás, de a kísérő tanárok a hétköznapok délutánjaira szerveztek érdekes programokat, hogy a három hetet minél élvezetesebbé tegyék.

Élmények

A fiatalok eljutottak Bécsbe a Práterbe, megnézhették Madame Tussaud panoptikumát, csodálhatták Bécs látképét a tévétorony tetejéről. Milánóban a diákoknak a belvárosi sétákon kívül még a felfrissülésre, fürdőzésre is volt alkalmuk a tikkasztó nyári melegben. A jó hangulatú három hét elteltével élményekkel és tapasztalatokkal telve érkeztek haza a tanulók, és remélhetőleg szakmai pályafutásuk során is jól fogják tudni használni a megszerzett tudást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában