A Hit Gyülekezet étele

2018.11.24. 06:45

Nem csak a hajléktalanoknak szánták

„A hideg idő beálltával országosan szolgálatba helyezték magukat a HIT Gyülekezete szociális önkéntesei, és elkezdődtek az ételosztások az egyház szeretetszolgálatának szervezésében” – írja a gyülekezet, amely pénteken délután három órakor Dunaújvárosban, a Városháza téren állította fel sátrait és asztalait, hogy meleg ételt adjon a rászorulóknak.

Pekarek János

Százötven adag tarhonyás hússal várták a rászorulókat. Rászorulók alatt pedig nem- csak a hajléktalanokat értik, hanem a nagycsaládosokat és a nyugdíjasokat, az elszegényedett családok tagjait és az egyedül élő idős embereket.

Százötven adag meleg ételt osztottak szét a HIT Gyülekezetének adományaiból Fotó: DO

Aki nem kívánta ott, a téren felállított asztaloknál és padoknál elkölteni az ételt, az megkaphatta ételhordóban is, hogy hazavihesse.

A karitatív akcióban tucatnyi HIT Gyülekezet-beli önkéntes vett részt, akik teljes egészében gondoskodtak az ételosztás lebonyolításáról: a szállítástól kezdve a bútorok felállításáig, az ételosztástól a takarításig és a rend fenntartásáig. Utóbbira alig volt szükség.

Az ételosztás költségeit teljes egészében a HIT Gyülekezete dunaújvárosi hívői adták össze. Terveik szerint egész télen tartanak még havi ételosztásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában