Koszorúk Borovszky Ambrus sírjánál

2018.11.04. 15:30

A Dunaferr Társaságcsoport és a szakszervezetek képviselőinek főhajtása

A korábbi évekhez hasonlóan ismét október 31-én emlékeztek meg a Dunai Vasmű korábbi legendás vezérigazgatójáról, Borov­szky Ambrusról a városi köztemetőben a Dunaferr társaságcsoport, a Vasas Szakszervezeti Szövetség, valamint a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség képviselői.

Szabó Szabolcs

Borovszky síremlékénél Mucsi Zoltán, a Dunaferr DV. Szakszervezeti Szövetség elnöke mondott beszédet.

Mécsesekkel, koszorúkkal emlékeztek Fotó: Hankusz Kálmán

– Három jelentős számot említenék: 106, 42 és 23. Hogyan is függenek össze e számok?

Borovszky Ambrus 106 éve, 1912. július 30-án született és 42 éve, 1976-ban ment nyugdíjba, és 23 éve, 1995. október 17-én hunyt el. A Dunaferr társaságcsoportjánál jelenleg dolgozók közül csak nagyon kevesen mondhatják el, hogy ismerték és dolgoztak Borovszkyval. Az emlékek halványulnak, és a vendégportán méltatlanul, egy félreeső helyen lévő kispalasztika mellett is nagyon sokan közömbösen mennek el. Ha röviden kívánnánk összefoglalni „Boro” életpályáját, akkor az mondhatjuk, hogy mind politikailag, mind gazdaságilag, mind a szakszervezet képviselői által elismert vezető volt – emelte ki Mucsi Zoltán. A megemlékezést követően a Dunaferr társaságcsoport részéről Kövesdi Gábor főosztályvezető és Szirmai György, a MVAE menedzsere, a Vasas Szakszervezeti Szövetség részéről Sarkantyu János és Holly László, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség képviseletében pedig Mucsi Zoltán és Győri Gábor helyezett el koszorút. Az emlékezést követően a résztvevők főhajtással tisztelegtek Szemán József sírjánál is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában