Kincskeresővé váltak

2018.11.10. 12:00

Felavatták a legkisebbeket az óvodában

Megszeppent, izguló gyerekek, könnytől homályos tekintetű édesanyák várták tegnap reggel, hogy elkezdődjön a Kincskereső avatóünnepsége.

Balla Tibor

Feszültségoldásként a középső és nagycsoportos óvodások elénekelték a Kincskereső-indulót vidáman, harsányan. Azoknak a kicsiknek, akik idén ősszel léptek be először az óvoda kapuján, és először találkoztak a 3 fejű sárkánnyal, előbb három próbát kell kiállniuk, mielőtt megkapják a kifogyhatatlan kincsesláda tartalmát, az identitást jelző kék Kincskereső pólót.

Az óvodát őrző 3 fejű sárkány három dolgot súg a belépő gyerekek fülébe: minden nap sokat mozoghatnak, a játék után pihentető mesét hallgathatnak és minden nap begyűjthetnek valami kincset, valami értékes tudást.

Mától már teljes értékű Kincskereső óvodások
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Így aztán ezt a három próbát kellett teljesíteniük a friss óvodásoknak. Az első a mozgás volt, ebben a Katica csoportos nagyok segítettek nekik, velük együtt mozgatták be tagjaikat. A mindennapi szép mese ezúttal a Két kisbocs és a róka című volt. Az óvó néni mesélt, a nagyok pedig eljátszották a pórul járt két mackót és a ravasz rókát. Mivel a Kincskereső-avatás általában Márton-nap környékén történik, ezért a nagyok egy Márton-libás játékot tanítottak az ovit idén kezdőknek.

Ekkor következett a nap fénypontja, kinyílt a kincsesláda teteje, és előkerültek a kék színű Kincskereső pólók. Minden új csemetére jutott egy idősebb, aki segített felvenni, és Kincskeresővé válni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában