Ünnepélyes keretek között adták át a centrumot

2018.10.25. 15:00

Új helyen a városi óvoda központja

Új, remélhetőleg végleges helyére költözött a Dunaújvárosi Óvodák központi irodája. Már nem a Pajtás utcába kell menniük a szülőknek ügyes-bajos dolgaikkal, hanem a Lilla köz 1-ben található frissen felújított központba.

Balla Tibor

Áldatlan állapot volt a korábbi, ugyanis azon túl, hogy egy üzemszerűen működő óvodában zajlott az ügyintézés, a Római városrészi tagóvoda hiába rendelkezik lifttel, hogy a mozgássérült gyermekeket is be tudja fogadni, nem volt megfelelő helyiségük a fejlesztésre. Az önkormányzat döntése alapján a nevelési tanácsadó helyére kerülhetett az óvodai központ, a Pajtás utcában megüresedett helyiségekben pedig fejlesztőszobákat alakítanak ki, és az óvónőknek is lesz végre öltözőjük.

Pats József (jobbra) 3 alkotást adományozott a Gyenes Józsefné (balra) irányította óvodai központnak
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője a tegnapi ünnepélyes bejáráson elmondta, régi álma teljesült ezzel. Az előbbiekben soroltak mellett ugyanis a bázisintézmény-besorolás feltétele az is, hogy megfelelő, konferencia rendezésére alkalmas helyiséggel is rendelkezzenek. Már ez is lehetségessé vált. Mindehhez rengeteg munka kellett, egész nyáron át dolgozott az óvoda 5 szakembere a felújításon. A villamoshálózatot felújították, laminált padlót fektettek, festettek, bútorokat készítettek.

A tegnapi napon Pats József festőművész adományát, három festményt is átadtak az intézménynek.

Pats-alkotások az intézményekben

A művész 1982-ben az akkori 26-os óvodának ajándékozott először festményt. Azóta ott már 20 kép talált otthonra Pats József és az egykori „A” Csoport Művészeti Egyesület tagjainak alkotásaiból. A dunaújvárosi közintézmények közül a Jószolgálati Otthonban, a „3 hajós” óvodában található több nagyméretű kép. Ezen kívül a hajléktalanszállón, a Dunaferr iskolában is találhatók Pats-alkotások. A városon kívül a kulcsi óvodában, Berhida-Peremartonban, Bicskén és Kiskunmajsán látnak az óvodások Pats-festményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában