online elérhető

2018.10.10. 11:30

Túl a tanterveken – szintet léphetnek a DUE hallgatói

Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány és a Dunaújvárosi Egyetem támogatásával a megszabott tanterven túl is további szakmai ismeretekkel gyarapodhatnak a DUE hallgatói. A két féléves program főként a gazdász tanulóknak szól, de minden hallgató számára nyitott.

Szabó Szabolcs

A tanterven túli képzési programról szóló keddi satótájékoztatón a Dunaújvárosi Egyetem rektora, dr. András István elmondta: – Egyetemünk számára kiemelten fontos a szakmai pozíciójának erősítése a társadalomtudományok és a tanárképzés területén is. Ezt a törekvést a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítványnál elnyert 30 millió forintos pályázat is támogatja, amelyet az egyetem 3 millió forintos önrésszel egészít ki.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, dr. András István rektor és dr. Balázs László
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A program helyi vezetője dr. Rajcsányi-Molnár Mónika hozzátette: – A Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával a Dunaújvárosi Egyetem egy olyan projektet indít, amelynek célja a Társadalomtudományi Intézet gondozásában lévő Gazdálkodási és Menedzsmet BA szakos hallgatók extracurriculáris – azaz a megszabott tanterven túli – gazdasági kompetenciáinak fejlesztése. Olyan ismeretek átadására kerül sor magyar és angol nyelven, gazdálkodás és menedzsment tudományterületen tanuló hallgatók számára, amelyek egy részével közvetlenül munkájuk, más részével pedig közéleti szerepvállalásaik során találkozhatnak, és amelyek szakmai ismereteikben is jelentős mértékű javulást eredményeznek. Az említett projekt 4 alprogramból áll, amelyek mindegyike lehetőséget biztosít a szakmai és egyéni fejlődésre egyaránt.

Dr. Balázs László intézetigazgató, a PADE projektmenedzsere kifejtette, az október 8-val indult első félévben főként az egyéni képzésre fókuszálnak, a második félévben pedig a jelenleg a világban zajló gazdasági-társadalmi átalakulásra helyezik majd a hangsúlyt. Az oktatási program – amely online elérhető és teljesíthető az összes hallgató számára – nyitott. E félévben rangos előadókat felvonultató szakmai konferenciát is szerveznek a campuson.

Portugáliában a DUE küldöttsége

A sajtótájékoztatón kiemelték, a PADE-program egyik fő célkitűzése, hogy nemzetközi tapasztalatokat szerezzenek a hallgatók. A tanév során, a pályázat keretében 15-20 hallgató kap lehetőséget külföldi tanulmányúton való részvételre oktatói támogatással. Az első kiutazás októberben lesz, úticél a portugáliai leiriai partneregyetem, az Instituto Politecnico de Leiria. A DUE küldöttsége e héten vasárnap indul. Az egyhetes program keretében szakmai előadáson, workshopokon vesznek részt a hallgatók és a kísérő oktatók, akik megismerkednek az adott egyetem képzési és financiális struktúrájával, s betekintést kapnak a gazdaság nemzetközi viszonyrendszerébe. A keddi tájékoztatón dr. Balázs László elmondta, hogy számos intézményt, így egy bankot és egy ipari létesítményt is meglátogatnak. A két féléves programot egy nyári egyetem zárja 2019-ben, amelynek keretében 6 héten keresztül biztosítanak kompetencia-fejlesztést célzó képzéseket, tréningeket a hallgatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában