vidám hagyomány

2018.10.16. 07:00

Szüreti mulatság volt a Napsugár Tagóvodában

Nagy sikerű szüreti mulatság volt tegnap a Napsugár Tagóvodában.

Pekarek János

A Béke városrészi Napsugár Tagóvodában tegnap délután nagy volt a sokadalom és vidámság. Szüreti felvonulást és mulatságot szerveztek ugyanis az óvónők, az óvodások és a szüleik. Nem, nem tévedés: igazi, hagyományos szüreti mulatság volt az, felvonulással, tánccal, kisbíróval, dobbal, vásárral, színi előadással!

A kisbíró kidobolta a szüreti programokat az egybegyűlteknek – szülők, gyerekek, óvónők
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Volt is nagy sikere: zsúfolásig megtelt az óvoda udvara, de még a környező Március 15. liget sétálóút vonalait is bevonták a rendezésbe, hiszen a felvonulás során az óvodások (a népviseletbe öltözött kis táncosokkal együtt) alaposan bejárták a ligetet, megállásra, csodálkozásra, mosolygásra és tapsolásra késztetve az arra járókat.

Hát még a kisbíró kidobolta program! Meg a dalok, táncok, mondókák az őszi, szüreti témakörből! De főleg és elsősorban: a vásár!

Amin rengeteg, a szülők által készített finom falat: sütemény (még kutyaformára gyúrt pogácsa is!), hot dog, szendvics, gyümölcslé, szörp, csokoládé volt látható és fogyasztható, vattacukorral együtt! Amihez szinte természetesen jár már a léggömbárus, a csillámtetoválás, az ugrálóvár...

A gyerekek tánccal, tapssal, körjátékkal ünnepeltek

Biz’ nem akadt ott, a Napsugár udvarán gyerekarc, ami ne csillogott volna az örömtől és a büszkeségtől, hogy ennyi mindent tudnak már ők, ilyen mértékű elragadtatásra képesek szüleiket és óvónőiket késztetni!

S akkor, mindennek a tetejébe, a hangulat tetőfokán a Napsugár Tagóvoda óvónői jelmezbe öltöztek, és eljátszották az egybegyűlteknek A rátóti csikótojás című, tréfás mesejátékot.

Volt is ám ott kacagás, közbekiabálás, szurkolás, drukkolás, tapsvihar!

Az óvoda udvarán is felvonultak az ünneplőbe öltözött ovisok

Gondolhatnánk, hogy egyszer-egyszer bizonyára minden óvodában rendeznek ilyesmit – csakhogy a Napsugárban az őszi témakör feldolgozása már évek óta hagyományosan ebben a formában zajlik, közvetlenül a nyári szünet utáni beszoktatás végeztével, tudtuk meg Ács Attilánétól, a tagintézmény vezetőjétől.

Aki elmondta, hogy a hét csoportba járó 161 gyerek alaposan kivette a részét a szüreti vásár előkészítéséből, mivel ők készítették a különböző vásárfiákat, a hajtogatott, ragasztott, színezett, sok-sok másféle technikával előállított vásárfiát, hogy senkinek ne kelljen üres kézzel hazamennie az év egyik nagy eseményéről. Nem is panaszkodott senki ott tegnap...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában