Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!

2018.10.01. 14:00

Szent Mihály-napi kavalkád a főtéren

Jókedvet hozó események váltották egymást Dunaújvárosban a Városháza téren, az elmúlt hétvégén.

Balogh Tamás

A Szent Mihály-napi programok két napra ígértek változatos programsorozatot az odalátogatóknak.

A városunk csatlakozott az „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!” országos programsorozathoz. Ezt azért hívták életre, hogy Szent Mihály ünnepén megmutassuk, milyen szép az országunk, mennyi értéket őriz, és milyen csodálatos emberek lakják. A szombati időjárás sem szegte a kedvét a résztvevőknek.

A helyi eseménysorozat főrendezője Kiss András, a helyi Tourinform iroda ügyvezetője így foglalta össze a tapasztalatait.

– A szombat délelőttünk a sportról szólt. Az immár harmadik alkalommal megrendezett Fut a város nevű rendezvényünk a régi őszi, városi futóversenyből nőtte ki magát! Ennek az a lényege, hogy minden korosztályt megmozgassunk vele. A friss idő sem riasztotta el az indulókat, ami érthető is, hiszen sportváros vagyunk. Jókedvű örömfutás lett belőle. A résztvevők száma elérte a kilencszázat.

Fut a város! – a népszerű sportprogram mezőnyének tagjai nagy lendülettel rajtoltak el a főtérről Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Egy kis játékot is vittünk a dologba: minden évben próbálunk az iskoláknak és az óvodáknak kedveskedni. Aki a legtöbb résztvevőt tudja a maga oldalára állítani, az megnyeri a Decathlon ötvenezres fődíját. Az idén ez a Vasvárinak sikerült. Több mint ötszáz szavazatot kapott. A voksokat a résztvevők leadott karszalagjai jelentették. Díjaztuk a különleges résztvevőket, például a legidősebb és a legfiatalabb indulót, a legnagyobb családi létszámú csapatot is – tette hozzá a korábban elmondottakhoz Kiss András.

A kora délutáni órákban a Duna Royal Sporttánc Egyesület és a Wesley-DaCapo iskola ifjú tehetségei varázsolták el a közönséget. A No Controll Dance Group és a My Way Dance Group profi produkcióval állt a színpadra. Cziráki László és Szerecz Róbert különleges, helyszíni tánc- és fitnesziskolái zajos sikert arattak. Az este már a profiké volt. Elsőnek Lola lépett a színpadra, aki egy kellemes hangulatú interaktív műsorral lepte meg a közönséget. A napot Péter Szabó Szilvia, „Turnétemető” (szezon és turnézáró) koncertje koronázta meg. Ezt alaposan felfrissítette a máshol még nem játszott dalokkal, és eddig a színpadra nem vitt show-elemekkel. Külön zenei ajándékot adott a kísérő zenekar nagyszerű, az előadást megelőző „dzsemmelése”, ami valóban sok örömöt adott a várakozóknak.

Vasárnap a néptáncosok teremtettek fesztiváli hangulatot.

 

A gyerekek hozták a jó formájukat

Csorba Sebek Judit, a Wesley-DeCapo iskola egyik moderntánc-pedagógusa érthetően boldog volt a diákjai sikere nyomán. – A hideg ellenére nagyon jól „vizsgáztak” a gyerekek, pedig nem a megszokott és a táncra alkalmas ruházatban és cipőkben léptek a színpadra. Ennek ellenére mégis ügyesen hozták a jó formájukat. A felkészítésük során megtanulják, hogy nem mindig az ideálisnak megfelelően alakulnak a körülmények. A mai nap egy kiváló példa volt erre. Ezek a gyerekek szeretnek táncolni, és szívből csinálják a dolgukat, ezért mosolyognak, amit nagyon szeret bennük a közönség. Beleélik magukat a különböző karakterekbe, szeretik a zenét, és ami nagyon fontos, igazi sikeres csapatban dolgoznak! Ma szivárványt varázsoltak a nézők szívébe!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában