bemutatóval

2018.10.16. 10:00

A kenyér világnapja van ma

Pékek Világszövetsége 2001-ben úgy döntött, hogy október 16-a legyen a kenyér világnapja. A világnap jelentősége, hogy bemutassa a táplálkozásunk legfontosabb elemének, a kenyérnek a jelentőségét.

Körmendi Erzsébet

A Ma már több mint 30 országban ünneplik ezt a napot, főként karitatív jelleggel. De ez a nap alkalmat ad arra is, hogy felhívjuk a figyelmet a pékek áldozatos munkájára.A Dunaújváros önkormányzatával partneri kapcsolatot ápoló Széchenyi Pékség is csatlakozott az idei programhoz – mint köztudott, e pékség ötlete nyomán jutnak támogatáshoz a város intézményei, civil szervezetei a város kenyere akció jóvoltából.

A város kenyere jótékony célokat is szolgál kezdettől fogva. Archív fotónk az egyik átadási ünnepségen készült
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

A pékség szakemberei a Móricz iskolába látogatnak ma, és a cég mesterpékje a helyszínen készíti el Dunaújváros kenyerét, így a gyerekek is részt vehetnek az elkészítésében, s ők maguk a saját városi kenyerüket is megsüthetik. A pékség olyan eszközökkel is készül, amelyek által bemutathatja a diákoknak, miket használtak korábban a kenyér készítésekor, valamint a termékeiből is ízelítőt kínál a nebulóknak a világnap alkalmából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában