Tisztelet hősöknek

2018.10.24. 11:00

„A Haza Te Vagy! S életed a haza életének egy pillanata.”

A kopjafánál tartott megemlékezés után a Bartókban gyűltek össze a város vezetői, meghatározó személyiségei, cég- és intézményvezetői, meghívott vendégei.

Körmendi Erzsébet

A Vasas Táncegyüttes adott rangos emlékműsort, és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere köszöntötte az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt fejet hajtó dunaújvárosiakat. Mint mondta: „Éljünk bárhol is a világon, október 23-án emlékezni akarunk. Ma azt a 62 évvel ezelőtti napot ünnepeljük, amikor a szabadságszerető magyarok ráébredtek, hogy bár különböző életeket élnek, mégis ugyanahhoz a nemzethez tartoznak. A városvezető kitért a beszédében aktuálpolitikai kérdésekre és helyi fejlesztésekre egyaránt. Majd azzal folytatta: „Az 1956-os forradalmunk és szabadságharcunk eszményei és értékei arra köteleznek minket, hogy olyan Európai Uniót, benne olyan magyar államot és olyan várost építsünk, amely szolgálja, és nem kiszolgáltatja az európai, a magyar és a dunaújvárosi polgárokat.

A rendezvényen részt vett dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos is, aki ünnepi gondolatokat tartalmazó pohárköszöntője végén gratulált a Dunaújvárosért Díj kitüntetettjeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában