Közösségben az összefogás

2018.09.03. 08:00

Több százan keresték fel a Béke városrész vasárnapi családi napját

Nyárbúcsúztató városrészi napra várták tegnap a Békében élőket, a sokszínű kulturális programon több százan vettek részt.

Szabó Szabolcs

A remek délelőtti programok során számos lehetőség várta a családokat. Cserna Gábor polgármester így szólt a városrészben élőkhöz:

Cserna Gábor a városrészben zajló fejlesztésekről is beszélt

– Mindig szívesen veszek részt olyan eseményen, amely dunaújvárosi közösségért jön létre. A mai alkalom is ilyen, hiszen Sztankovics László és Hingyi László képviselők a tourinform iroda közreműködésével a Béke városrészben és a Kertvárosban élők számára szerveztek egész napos programot. Napra pontosan egy évvel ezelőtt jártam ugyanitt, ugyanezen okból. Akkor azt kértem a képviselőtársaimtól, teremtsenek hagyományt!

Cserna Gábor polgármester (j) köszöntötte a Béke városrészi családi nap résztvevőit, a választókerület két képviselőjével, Hingyi Lászlóval és Sztankovics Lászlóval közösen Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi hírlap

Szeptember első hétvégéje szóljon mindig a Béke városrésziekről és a kertvárosiakról, akik ezentúl minden évben együtt tölthetnek el egy kellemes napot. A Béke városrész Dunaújváros legfi atalabb városrésze soksok kisgyermekkel. Ahol sok a kisgyermek, ott tágas, szép óvodákra, bölcsődékre és játszóterekre van szükség. Ez nem álom az itt élők számára, hiszen tavaly újult meg – mintegy 300-300 millió forintból – a Napsugár óvoda és a Makk Marci bölcsőde. A bölcsőde és óvodafelújítás az idén is folytatódik, bár önkormányzatunknak nincs lehetősége minden esztendőben a tavalyihoz hasonló mértékű rekonstrukcióra. Az első városrészi nap óta megújult itt, a Március 15. téren a közlekedési park az önkormányzatnak és a „KÖSZ Hankook” programnak köszönhetően. Fontosnak tartom, hogy Sztankovics és Hingyi képviselőtársaim kezdeményezésére a Szabadság út 30. földszintjén Béke városrészi közösségi pont születik, amely az önök számára újabb találkozási lehetőséget biztosít. Köszönöm a kertvárosi székhelyű Pannon magángimnázium tanulóinak a közösségért végzett munkát… – mondta.

Bohócok is szórakoztatták a kicsiket

A polgármester szavai után a választókerület egyik képviselőjét, Hingyi Lászlót kérdeztük:

– Tavaly első ízben próbálkoztunk ezzel a programmal, és remek visszajelzéseket kaptunk. Képviselőtársammal, Sztankovics Lászlóval azon dolgozunk, hogy egy élhető lakókörnyezetet alakítsunk ki. Az utóbbi évek fejlesztései is erre épültek. Ám ez még csak a kezdet, amint azt Cserna Gábor is elmondta, ez Dunaújváros egyik legfiatalabb városrésze. Szeretnénk, ha a fi atal családok megtalálnák itt a számításukat. Ebben a város is támogatni fogja őket – fogalmazott Hingyi László.

Vidám színházi előadásnak is tapsolhattak a nézők

A délutáni programfolyamban számos színpadi fellépő szórakoztatta az egybegyűlteket. A szervezők ígérték, jövőre is hasonlóan sokszínű programmal várják majd a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában