széchenyi hét

2018.09.25. 11:30

Öt napon át versengenek egymással a széchenyis diákok

A tanév még alig kezdődött el, máris itt a lehetőség egy kis lazításra, legalábbis a Széchényi István Gimnázium és Kollégium diákjai számára biztosan. Hétfőtől péntekig tart a Széchenyi hét, közben pártprogramok folynak, ráadásul még a dortmundi vendégek is itt vannak. Egy percig sem unatkoznak a széchenyisek.

Tóth Alexandra

Hétfő délelőtt odakint fújt a hideg szél és szemetelt az eső, a Széchenyiben viszont izzott a hangulat, és reggel tízkor már két szórakoztató programon is túl voltak a gimnazisták. Elkezdődött a Széchenyi hét, és ennek alkalmából minden napot az egyik osztálynak dedikálnak ilyenkor a tizenegyedikes évfolyamon. Mindig az első csapat dolga a legnehezebb, ezúttal az A-sok kapták az a nem egyszerű feladatot, hogy megalapozzák a Széchenyi hét hangulatát és egyúttal kellően magasra is tegyék a mércét a többeik számára.

Kezek a magasban. Az A osztály pattogatott kukoricát osztott, amit a pártfilm megtekintése alatt ropogtatott el a közönség
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

Kezdtek egy tanár-karaokéval és folytatták a palacsintaevő versennyel, majd pártfilmjük vetítése következett, amihez az igazi mozihangulatot azzal alapozták meg, hogy ingyen popcornt osztogattak a nézők között. Nem ez volt az egyetlen finomság, tanítás előtt ugyanis aprósüteményekkel, teával, kávéval fogadták diáktársaikat a kampány részeként.

A többi osztály feladata is hasonló lesz, a győzelem kedvéért viszont érdemes valami pluszt csempészni az előadások, koncertek, pártfilmek, tanár-diák vetélkedők és játékos programok sorába, hiszen ezen áll vagy bukik az osztályok sikere.

Remek volt a hangulat. Lazábban telik a Széchenyi hét, mint a többi tanítási napon

Ahogy Balogh Dávidtól, a diákönkormányzatot patronáló és egyébként testneveléstanárként tevékenykedő pedagógustól megtudtuk, hogy szaktanári beleegyezés mellett és természetesen előzetes egyeztetéssel még arra is van lehetőségük a pártoknak, hogy saját kampánynapjukon megtartsanak egy-egy tanórát, mintegy „elrabolva” az éppen oktató tanerőt. „Ilyenkor mi is lazábban állunk a dolgokhoz, és valamennyien egy kicsit engedünk a gyerekek szórakozásának érdekében” – meséli Dávid. És valóban: a folyosón több tanárral is találkozhatunk, aki valamelyik osztály pólóját, kitűzőjét vagy sapkáját viseli, és a megszokottnál nagyobb az alapzaj is.

A Széchenyi hét nem csak az osztályok harcáról szól, szinte minden napra jut valami egyéb, ezektől független program is. Lesz majd foci, és ma rendezik meg a Széchenyi vetélkedőt, amin osztályonként 4-4 diák vesz majd részt, és ami inkább tanulmányi verseny, mint könnyed, játékos program. Holnap délután háromkor lesz majd az elsősök várva várt nagy eseménye, a gólyaavató, csütörtökön pedig pártvetélkedőt tartanak az osztályok délután, amikor is tréfás, kreatív feladatokon keresztül csapnak össze az addigra már bemutatkozott tizenegyedikesek.

A hét majd a pénteki ifjúsági nappal zárul, és ekkor hull le a lepel is a leghatékonyabban kampányoló osztályról. A leendő győztesnek azonban még sok édességet kell kínálnia, rengeteg kreatív és poénos plakátot kell kiragasztgatnia az iskola folyosóira és még több színes, szórakoztató programot kell kitalálnia társaik számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában