Szabó Magda iskola

2018.09.04. 17:30

Hatvanadszor, mégis először tanévnyitó

Idén már a 60. tanévnyitót tartották a Bercsényi utcai általános iskolában, mégis az oktatási intézmény első évindítóján vehettek részt a szülők és a diákok. Hogyan lehetséges ez?

Balla Tibor

A megfejtés rendkívül egyszerű, a Dózsa iskola tagintézményeként eddig működő Szilágyi iskola megszűnt, pontosabban szeptember 1-jétől a Halászteleki Református Egyházközösség fenntartásába került, és mostantól a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményeként tarthatják számon. Természetesen ebből túl sok nem volt észlelhető a tanévnyitó ünnepségen, a szokásoknak megfelelően Farkas Márta tagintézmény-vezető köszöntötte a megjelenteket az intézmény ebédlőjében (ami jó választásnak bizonyult, ugyanis a ceremónia alatt eleredt az eső), az előző évek gyakorlatának megfelelően közös énekkel, versekkel, kedves kis koreográfiával készültek a nagyobbak, második osztálytól a hatodikosokig.

Kovács Henrietta Judit református lelkész, Budai Árpád igazgató helyettes és Farkas Márta tagintézmény-vezető az évnyitó ünnepségen Fotó:ZsE

A különbség leginkább abban mutatkozott meg, hogy az első éveseket már úgy fogadták az iskola tagjaivá, hogy mellkasukra tűzték a Szabó Magda iskola kitűzőjét, és hogy az iskola vezetése mellett jelen volt Böttger Antal református és Stermeczki András evangélikus lelkész is. Tegnap már reggeli áhítattal indult a hét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában