tervekről számoltak be

2018.09.25. 07:45

Az uszoda és a fürdő közé tervezik a szállodát városunkban

A Dózsa-iskola energetikai fejlesztéseinek pótmunkáit az önkormányzat finanszírozza.

Körmendi Erzsébet

Rendeletmódosítások után a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal egy évvel ezelőtt, a hajléktalanellátás érdekében kötött szerződést módosította a közgyűlés múlt csütörtökön. A korrekcióra azért volt szükség, hogy önkormányzati bérlakásokhoz juthassanak az alapítvány gondozottjai, mert ezzel a komplex szolgáltatásnyújtással hatékonyabb segítséget lehet nyújtani a hajléktalanok társadalmi beilleszkedéséhez.

Cserna Gábor polgármester és dr. Sürü Renáta jegyző
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A Modern Városok Program keretében megfogalmazott elképzelés szerint az Intercisa Múzeum épületét szállodává alakították volna át, a múzeumot pedig leköltöztették volna Pentelére, a Mondbach-kúria területére. Egy turisztikai vizsgálat ezzel szemben azt mutatta ki, hogy a szállodát az élményfürdő térségében lenne célszerű kialakítani, mégpedig az uszoda és az élményfürdő közötti területen. A tervezési feladatokkal a DVG Zrt.-t bízza meg a közgyűlés. A testület támogatta, hogy a Mária Út Közhasznú Egyesület kezdeményezze a kormánynál a zarándokturizmus fejlesztését, közép-európai együttműködési program megvalósítását.

A Dózsa-iskola energetikai felújításának pótmunkáit is támogatták a képviselők. Az Aranyvölgyi útra – a Köztársaság úti kereszteződéshez – tervezett új zebra és a Sárkány közben épült új járda közvilágításának kivitelezésére, valamint a Sárkány köznél lévő trafóház kapubejárójának kiépítésére közel 8,9 millió forintot áldozott a testület. A katasztrófavédők jutalmazására ötmillió forint támogatást biztosított, a 10-es fogorvosi körzet ellátására pedig előszerződést kötött dr. Kosztándi-Molnár Arnolddal, a 3-as fogászati körzet ellátására pedig dr. Garai Gréta szakorvossal. Illetve a város idén is csatlakozik a Bursa Hungarica pályázathoz. KE

Biztonságosan

A közlekedés biztonsága érdekében intelligens gyalogátkelő-rendszer telepítése indokolt a városban 12 helyszínen. A kivitelezési munkák közbeszerzési eljárásának nyertesét választotta ki a közgyűlés. A város térfigyelő kamerarendszerét pedig 13 kamerával bővítik hamarosan. Erre a beruházásra is közbeszerzési eljárás keretében kerestek kivitelezőt. A két pályázó cég közül a kevezőbb ajánlatot tevőt bízta meg a testület a munkák elvégzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában