élhető városért

2018.09.27. 16:00

A tisztább, rendezett városi környezetért

A Párbeszéd Magyarország (PM) helyi önkormányzati képviselője, Szabó Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján a hulladékgyűjtésre fókuszált, egy, az Esze Tamás és Munkácsy utca sarkán álló – egyébként rendezett – szelektív hulladékgyűjtő sziget előtt.

Várkonyi Zsolt

Mint elmondta, hogy a politikai vitákon felül abban mindenki egyetért, hogy az élhető városért, a tisztább és rendezett környezetért tenni kell. Éppen ezért egyéni képviselői indítványt nyújt be annak érdekében, hogy ez így legyen. Ezek szerint tájékoztató kampányt kezdeményeznek a szelektíven és nem szelektíven gyűjtendő hulladékok begyűjtésével és kezelésével kapcsolatban. Egyúttal megdupláznák a szelektív hulladékgyűjtő konténerek számát, mert azt jelenleg kevésnek tartják. A PM képviselője újdonságként említette, hogy az illegális szemétlerakás megelőzése, illetve megakadályozása érdekében a város harminc kijelölendő pontján gyűjtőpontokat létesítenének, amelyek mindenki számára ingyenesen hozzáférhetők lennének. Ugyanakkor megteremtenék annak a feltételeit, hogy hatékonyan lehessen fellépni az illegális hulladékelhelyezés ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában