"harmadik ütem"

2018.08.07. 07:00

Több mint kétszázhatvanmillió forintot fordítanak a Dózsa iskolára

A napokban megkezdődött a Dózsa György Általános Iskola teljes körű energetikai felújítása. A munkálatok keretében az önkormányzat támogatásával a tetőszerkezet vízelvezetési problémáit is orvosolják.

Szabó Szabolcs

A munkálatokat augusztus 1-jével kezdték a szakemberek Fotók: Hankusz Kálmán / DH

Mint arról korábban már többször is részletesen beszámoltunk, az elmúlt időszakban pályázati forrásból eddig két dunaújvárosi általános iskola energetikai felújítását végezték el. A Vasvári-iskolára 303 millió forintot, a Petőfi-iskolára pedig 259 millió forintot fordíthatott az önkormányzat.

Szigetelés, gépészeti korszerűsítés

A napokban kezdődött a „harmadik ütem”, azaz a Dózsa-iskola teljes körű energetikai felújítása. A részletekről az érintett választókörzet önkormányzati képviselője, Izsák Máté beszélt lapunknak.

A munkálatokat augusztus 1-jével kezdték a szakemberek Fotók: Hankusz Kálmán / DH

– A beruházás keretében szigetelik az épületeket, kicserélik a nyílászárókat, akadálymentesítik az intézményt, valamint korszerűsítik a teljes gépészeti rendszert is. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat saját forrásból finanszírozza a vízelvezetés javítását. A munkálatok végeztével jelentősen csökken majd az iskola üzemeltetési és fenntartási költsége is. A feladattal az önkormányzat a DVG Zrt.-t bízta meg. A munkálatok augusztus 1-jével kezdődtek, és várhatóan átnyúlnak majd az őszi tanítási időszak elejére is – ám ettől nyugodtan folyhat majd a tanítás a Dózsa-iskolában – fogalmazott Izsák Máté, aki kiemelte, bízik abban, hogy a legfontosabb szakmunkákat még a nyári tanszünet alatt elvégzi a kivitelező.

Izsák Máté

– A Dózsa-iskola szomszédságában a Derkovits utca 10. számú lépcsőház és a szomszédos nagy parkoló közötti járda térkő burkolatot kap. Mivel ez egy sűrűn lakott része a városnak, így lakossági kérésre fejlesztjük a közösségi tereket is. A közeljövőben első lépésben padokat helyezünk ki. Felmerült, hogy ideje lenne belevágni egy nagyobb parkfelújítási programba is, ám ennek költségei meglehetősen magasak, így figyeljük a pályázati kiírásokat, hogy megszerezzük az ehhez szükséges forrásokat – mondta el az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában