fődíj és különdíj

2018.08.18. 13:00

Tarolt Ulbert Anett „Titkos doboza” is az országos versenyen

Rendszeresen számolhatunk be a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulmányi és művészeti sikereiről. Ezúttal egy rajzpályázaton jeleskedtek az iskola felső tagozatos diákjai.

Tóth Alexandra

Ulbert Anett állt a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Fotó: amatőr

Az Opera of the Nature – Tisza-tavi Fesztivál ebben az évben négynaposra bővítette a zene és természetkedvelő emberek szórakoztatását szolgáló színvonalas programsorozatát. A fesztiválon a Családi To’Piknik keretein belül hirdették meg többek között a zenei piknik rajzpályázatot, ahol olyan tárgyakat kellett tervezniük a nevezőknek, amiket szívesen elvinnének magukkal egy zenei fesztiválra.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola felsős tanulói aktívan és lelkesen terveztek, a zenélő kalapokon keresztül az egyedi bikiniken át a dob alakú piknikkosárig kreatívnál kreatívabb megoldások születtek a gyerekek kezei alatt. Munkáikból házi kiállítást rendezett Erdélyi Diána tanító, rajztanár, amivel év végén az iskola auláját díszítették. A 10-14 éves korosztály első helyezettje és két különdíjasa is gárdonyis diák lett.

Az iskola ezzel 100 ezer forintot nyert, az összeget pedig tablókra és a belső terek dekorálására költötték, emellett a versenyzők értékes nyereményekben is részesültek.

Ulbert Anett állt a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Fotó: amatőr

A két különdíjat László Nikolett és Vincze Tamás kapta, a képzeletbeli aranyérmet pedig Ulbert Anett zsebelhette be a titkos dobozával, amiről így mesélt: „A könyv szeretete már kiskoromban kialakult. Mindig van nálam egy jó regény vagy jó történet. Ez egy titkos doboz, könyvnek álcázva. Sok kis kincset rejt magában, amikre szükségem lehet egy zenei fesztiválon is.” A hetedik osztályos lány nyert egy belépőt a négynapos fesztiválra, és megnézhette a világhírű Experidance tánc­csoport előadását.

Mindhárom díjazott felkészítő tanára Erdélyi Diána tanárnő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában