keresi az eddig azonosítatlan tartályokat

2018.08.08. 07:30

Olajoshordók úsztak a Dunán

Országos hír lett, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában olvasható bejegyzés, valamint az ott található fotók szerint azonosítatlan eredetű, kenőanyagot tartalmazó hordók úsztak a Dunán.

Szabó Szabolcs

Akár egy megrekedt uszályról is származhattak a hordók Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap (képünk illusztráció)

A hordókon, a MOL Magyarország Nyrt. logója volt látható, ezzel kapcsolatban a cég közölte, az érintett hordók nem a társaság tulajdonában vannak – azaz vélhetően már korábban értékesítette azokat a MOL. Lapunk kedden több kérdéssel is megkereste az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot, ahonnan az alábbi válaszokat kaptuk:

– A katasztrófavédelem ügyeletére az elmúlt napokban nem érkezett bejelentés olajoshordókkal kapcsolatban. A szóban forgó eset egy közösségi portál zárt csoportjába írt poszt formájában jutott a hatóságok – köztük a katasztrófavédelem – tudomására. A készenléti szervek haladéktalanul megkezdték a hordók felkutatását, azonban sem a tegnap esti órákban, sem ma délelőtt nem találtak a Dunán úszó olajoshordókat.

Akár egy megrekedt uszályról is származhattak a hordók Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap (képünk illusztráció)

A hordók keresésében a Duna alsó szakaszán működő katasztrófavédelmi igazgatóságok, a rendőrség és a területileg illetékes vízügyi igazgatóságok vesznek részt – közölte a DH-val Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, helyettes szóvivő, aki kiemelte:

– Ilyen esetekben fontos, hogy ha valaki veszélyes helyzetet lát, először haladéktalanul jelezze azt a 112-es segélyhívó számon, és csak ezután tegye közzé az információit a közösségi portálokon. A készenléti szervek és a különféle helyzetek kezelésére hivatott államigazgatási szervezetek akkor tudják megfelelően ellátni a feladataikat, ha időben jelzést kapnak a kialakult veszélyhelyzetről vagy szabálytalanságról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában