Sütemények, fagylaltok

2018.08.16. 07:30

Megnyílt a felújított, kibővített Főtér kávézó a városházán

A Városháza tér hangulatához illeszkedve megújult a Főtér kávézó, tegnaptól már a nagyközönség is birtokba vehette.

Balla Tibor

Cserna Gábor polgármester a nyitó sajtótájékoztatón Fotó: HK / DH

A megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón Cserna Gábor polgármester megállapította, hogy nagyon szép lett a Sipiczki Zoltán tervei alapján kibővített és felújított kávézó. Mint mondta, már nagyon régi igény volt, hogy a 2014-ben átadott tér jellegéhez, hangulatához illeszkedő terasszal rendelkező kávézót, cukrászdát működtessen a város. Merthogy a város vagyonkezelő cége, a DVG Zrt. üzemelteti az egységet, miután hiába írtak ki nyílt pályázatot, nem volt jelentkező, így a közgyűlés döntése értelmében az év végéig mindenképpen a DVG működteti az impozáns vendéglátóhelyet.

Sokféle kínálattal, a hivatal nyitvatartásához igazodva

Cserna Gábor elmondta, a kávézó átalakítása a Zöld város program keretén belül történt. Felidézte, hogy a város egyik tervezője, Weiner Tibor sem a Dózsa mozi elé álmodta meg a város főterét, és a mostani beruházás ismét egy lépcső ahhoz, hogy még jobban megszeressék a városlakók és az idelátogatók a város centrumát. Mert megszerették és birtokba vették a szökőkút körüli teret, sétálnak, beszélgetnek, kisgyerekekkel kijönnek, s a fiatalok is megjelentek már a téren. A város találkozási pontja már átkerült ide.

Cserna Gábor polgármester a nyitó sajtótájékoztatón Fotó: HK / DH

A polgármester felidézte, hogy 2017 októberében kezdődött a kávézó nyílt közbeszerzési eljárása, a kivitelezés nyertese egy budapesti székhelyű társaság lett, amely bruttó 70 millió forintból végezte el a munkálatokat. Önkormányzatunk pedig bruttó 13,5 millió forint értékben szállítási szerződést kötött egy helyi vállalkozással a kávézó konyhatechnológiai berendezéseinek beszerzésére. A Főtér kávézó nyitvatartása igazodik majd a hivatal nyitvatartásához.

Fagylaltok, sütemények

Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója megerősítette, a Zöld város program keretén belül, a program első ütemében a Vasmű úti sétány építési munkái kezdődtek meg, jelenleg az alsó Duna-­partot a felső Duna-parttal összekötő sétány kialakítása zajlik közvilágítással, tereplépcsővel, és ezzel párhuzamosan valósulhatott meg a kávézó felújítása. A folytatás a Dózsa mozi épületének a teljes rekonstrukciója lesz, amely várhatóan késő ősszel kezdődik meg. Mádai Balázs kijelentette, külön öröm, hogy a DVG Zrt. üzemeltetheti a kávézót, amely a főtér egy jelentős hiátusát tölti majd be. Mint mondta, a termékkínálat is bővült, állandó jelleggel 16-féle sütemény lesz megtalálható, ugyancsak 16-féle fagylaltot árulnak, de emellett frissen facsart gyümölcsleveket és kávékülönlegességeket is kínálnak. Szeptembertől elképzelhetőnek tartja a menü­kínálatot is, ugyanis rendelkeznek egy tálalókonyhával is. Elmondta, hogy a Juharos étterem területén alakítottak ki egy komoly vendéglátóipari egységet, amely konyhából és cukrászatból áll, ezen a központi telephelyen állítják elő a termékeket, amelyeket kiszállítanak a kávézóba.

Fontos tudni, hogy a Főtér kávézó a nyitás hetében kedvezményekkel várja látogatóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában