A pedagógusok főzték a déli menüt

2018.08.30. 17:30

Ilyen volt a Széchenyi gólyatábor

Mozgalmas napokon készülhettek fel jövendő széchenyis éveikre a gimnázium leendő elsősei. A gólyatábor szerdán a szalki-szigeti kempingben folytatódott, ahol ismét bizonyíthatták felkészültségüket a diákok.

Szabó Szabolcs

cof

A Széchenyi István Gimnázium idei gólyatáborának nyitónapján, kedden az intézmény leendő diákságát már számos mozgalmas program várta, ami nem is igazán akart elszakadni a választott iskolától, hiszen több mint nyolcvan tanuló együtt éjszakázott a gimi tornatermében. A közösségi alvást ezúttal is filmvetítés színesítette.

Rajzolási fázis – alkotói kreativitás az aulában Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A lustálkodásra ezúttal sem akadt sok lehetőség, hiszen a hajnali ébresztőt és a reggelit követően a tábor – gyalogszerrel – át is tette székhelyét a belvárosból a szalki-szigeti kempingbe, ahol már a pedagógusok is feladatot kaptak. A veretes hagyományokhoz híven a lelkes tanárgárda ezúttal is vállalta, hogy gondoskodik a gólyák és a további táborlakók ellátásáról, mindezt a remek hangulatban elkészített hatalmas adag paprikás krumpli volt hivatott teljesíteni. Természetesen a gólyák sem maradtak munka nélkül. Az aktualitásoknak megfelelően a jövő gimnazistái csoportokba verődve gólyákat készítettek. A folytatásban már a sportos kihívásoké volt a főszerep.

Éjszakai műszak a gimnázium tornatermében

A strand homokján számos mezítlábas rangadót szemlézhettek a szurkolók. A gólyatábor programsorából most sem hiányozhatott az együtt éneklés élménye, amelyet Pocsai Mária karvezető irányított. A tábor végén még pár nap pihenőt kapnak a tanulók, hiszen vasárnap délután az ünnepélyes tanévnyitóval megkezdődik a 2018/2019-es tanév. Lesznek azonban, akik a következő napokban is szorgoskodnak majd. A vállalkozó kedvű fiatalok Rohonczi ROHO István művésztanár vezényletével készítenek el egy graffitit az intézmény aulájában. Az alkotás első skicceivel szerdán délután végeztek a kreatív fiatalok. Folytatása következik ma és holnap, a szünet utolsó napjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában